Gündem

400 milyonun talihlisi hala ortada yok! Bilet yurt dışına satıldı iddiası

Yılbaşı çekilişinde 400 milyon TL ikramiye kazanan biletin sahibi hala ortaya çıkmadı. Dağıtım garantisi bulunan biletin nereye satıldığı ve kimin aldığı belirsizliğini koruyor. İddialara göre, biletin Kolombiya’ya satıldığı söyleniyor, ancak Milli Piyango’dan resmi bir açıklama gelmedi.

Eğer büyük ikramiye biletinin sahibi yurt dışında biri ise, bu durum Milli Piyango tarihinde bir ilk olacak. Geçmiş yıllarda benzer durumlar yaşanmış ve büyük ikramiye biletlerinin talihlisi uzun süre ortaya çıkmamıştı, bu durum büyük bir merak ve tartışma yaratmıştı. Büyük ikramiye biletinin kaybolması, sosyal medyada da birçok yoruma ve tepkiye neden oldu.

Yurt dışından online bilet alan birine çıktı iddiası

Milli Piyango çekilişlerinde büyük ikramiye kazanan bilet, yine tartışmalara neden oldu. Çekiliş sonuçları açıklandıktan sonra, büyük ikramiye biletinin kimin olduğu belirsizliğini koruyor. İlk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat’ın ortaya attığı “400 milyon liralık yılbaşı ikramiyesi Kolombiya’ya çıktı” iddiası, konunun gizemini artırdı. “Büyük ikramiye Kolombiya’da online bilet alan talihliye çıktı” iddiaları sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Milli Piyango yetkilileri henüz resmi bir açıklama yapmazken, büyük ikramiyenin bu şekilde kaybolması ve talihlinin belirsizliği, kamuoyunda büyük bir merak ve endişeye neden oldu.

Milli Piyango’ya güven azalıyor

Özellikle geçmiş yıllarda zaman aşımına uğrayan ikramiyelerin kaybedilmesi, büyük bir maddi kayıp ve tartışma konusu olmuştur. 2019 verilerine göre, zaman aşımına uğrayan ikramiyelerin toplam tutarı 5 yılda 243.4 milyon lirayı bulmuştur. Bu durum, Milli Piyango’nun ve diğer şans oyunlarının yönetimine dair sorunları bir kez daha gündeme getirdi.