GündemManşet

Son Dakika: Yangın bölgesine ‘Ateş Kuşları’ desteği!

Tüm Türkiye’yi seferber eden ve yasa boğan eş zamanlı yangınlar hala sürüyor. Kurtarma ekiplerinin yoğun çabasına halk, dev markalar ve ünlü isimler de yardım kampanyaları düzenleyerek destek oluyor.  Son dakika haberine göre, ‘Ateş kuşları’ olarak bilinen helikopterler de yangın bölgesine gitmek için havalanıyor.

Son dakika… 'Ateş kuşları' yangın bölgesinde!

Manavgat’ta altı gün önce başlayan yangın tüm çabalara rağmen söndürülemedi. Destek için ekipler gelemeye devam ediyor. Bu ekiplerden biri de “Ateş Kuşları” oldu. Türk pilotlarla birlikte Rus ve Ukraynalı pilotlar da görev alarak yangınla mücadele ediyor. Denizli’den geldiğini belirten pilot Seyrani Girok, hem karada hem de havada çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Seyrani Girok umut veren konuşmasında, “Önceliğimiz insanların canlarını, evlerini kurtarmak. Ormanlarını da kurtarmak istiyoruz. 3 gün içinde yangınları tamamen söndürmek istiyoruz. Başaracağımıza inanıyoruz. Adana ve Marmaris yangınını söndürüp buraya geldim. İnşallah bunu da söndüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“Yedi noktada çalışmalar sürüyor”

Orman Genel Müdürlüğü yangınlarla ilgili Twitter üzerinden açıklamada bulundu. OGM paylaşımda “Son 5 günde 32 ilde 119 orman yangınını kontrol altına aldık. 13 su atar, 3 idari uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinası, 4 bin 800 ormanın kahramanları görevde” ifadeleri kullanıldı.

Orman Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; Antalya’da 2, Muğla’da 4, Tunceli’de ise 1 olmak üzere toplam 7 orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor. Antalya’da 2 noktadaki orman yangınına şu anda farklı su atma kapasitelerine sahip 7 uçak ve 20 helikopter ile müdahale gerçekleştiriliyor. Aynı şekilde Muğla’da 4 noktada devam eden orman yangınlarına ise 6 uçak ve 15 helikopter ile havadan müdahale ediliyor. Bölgede 3 uçak da idari görevlerde kullanılıyor.