44 ilde ‘Narkogüç’ operasyonu: 1 ton 100 kilo uyuşturucu ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 44 farklı ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen ‘Narkogüç’ operasyonları sonucunda 176 şüphelinin gözaltına alındığını ve 1 ton 100 kilo uyuşturucu madde ele geçirildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülke genelinde uyuşturucu ticareti yapan ve uyuşturucu madde suçlarından aranan şüphelilere yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleşen operasyonun detaylarını paylaştı.

İzmir, Kütahya, Denizli, Afyon, Muğla…

Operasyon, İstanbul, İzmir, Adana, Erzurum, Şanlıurfa, Denizli, Antalya, Gaziantep, Ankara, Giresun, Sakarya, Konya, Kütahya, Kırşehir, Afyon, Samsun, Batman, Osmaniye, Karaman, Bolu, Kırklareli, Bursa, Malatya, Tokat, Ağrı, Van, Şırnak, Eskişehir, Elazığ, Muğla, Yalova, Bitlis, Kahramanmaraş, Siirt, Tekirdağ, Kilis, Hatay, Kayseri, Kocaeli, Sinop, Diyarbakır, Hakkari, Mersin ve Düzce illerini kapsadı. Toplamda 44 ilde gerçekleştirilen bu operasyona, 387 polis ekibi ve 985 polis memuru katıldı. Ayrıca, operasyonlar sırasında 2 hava aracı ve 27 narkotik köpek kullanıldı.

176 kişi yakalandı

Operasyon sonucunda 176 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise şu miktarda uyuşturucu madde ve diğer malzemeler ele geçirildi: 846 kilogram metamfetamin, 223 kilogram skunk, 11 kilogram kokain, 15 kilogram esrar, 5 kilogram bonzai, 0,5 kilogram eroin, 35 bin adet uyuşturucu hap, 14 tabanca, 4 tüfek ve büyük miktarda para. Bu operasyonlar, ülkenin uyuşturucu ticareti ve madde suçlarıyla mücadelede önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

 

 

Exit mobile version