Ekonomi

4,5 TL ödeyen araba sahibi olabilir: Devlet garantisinde diyerek duyuruldu!

Bu sene araba satın almaya durumu olmayan vatandaşlar alternatif yollar arıyor. Milli Piyango İdaresi güvencesi altında araba çekilişi düzenleniyor. 4,5 TL ödeyen vatandaşlar Nissan QASHQAI çekilişine katılım sağlayabilecekler.

Milli Piyango İdaresi, motosiklet, cep telefonları, araba, elektronik ev eşyaları, oyun konsolları gibi ürünlerin çekilişini yapıyor. Piyangosepeti.com.tr internet sitesinde yeni çekiliş duyuruları yapıldı. Buna göre, Nissan QASHQAI çekilişine katılmak için 16 Haziran 2022 tarihine kadar 4,5 TL karşılığında sağlanan bileti satın alması gerekiyor. Söz konusu araba sadece 1 kişiye verilebilecek.

 

Çekiliş açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Çekilişler Milli Piyango İdaresi güvencesiyle Piyango Sepeti tarafından düzenlenmektedir. 320 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümleri uyarınca, İdare tarafından tertiplenen Karşılığı Nakit Olmayan Oyunlar için taahhüt edilen ikramiyeler Devlet garantisi altındadır.

Çekiliş, üzerinde numaraların yazılı olduğu topların, hareketli kürelerden seçimi ile halka açık olarak veya gelişen teknoloji kullanılarak dijital olarak gerçekleştirilecektir. Katılımcılar arzu ederse çekilişi bu linke tıklayarak izleyebilirler.

Çekilişe katılmak için bilet satın almanız gerekmektedir. Bilet satışı oyun planında belirlenen tarih ve saatte başlayıp, sona erecektir. Biletler, piyangosepeti.com.tr ve bayiler üzerinden satışa çıkacaktır. Biletin detaylarına ilişkin bilgiler piyangosepeti.com.tr veya ilgili bayinin üyelik hesapları üzerinden
erişime açık olacaktır.

Çekilişe katılım belirtilen tarihe veya biletler tükenene kadar devam edecek olup, satış sonlandırıldıktan sonra belirlenen tarih ve saatte çekiliş yapılarak sonuçlandırılacaktır. Sonuçlar WWw.MPİ.gov.ir, Www.piyangosepeti.com.tr ve bayi site ve uygulamalarında ilan edilecektir. Sonuçlar, MPİ web sitesinde yayınlandığı anda tebliğ edilmiş sayılacaktır.

Ön sekiz yaşından küçükler Karşılığı Nakit Olmayan Oyunlara iştirak edemezler, iştirak etmiş olsalar dahi kazandıkları ikramiyeleri verilmez ve bedeli İdareye gelir kaydedilir.

Talihliler, ikramiyeye konu olan eşya ve/veya hizmet için tüm vergi ve diğer yasal ücretlerden Veraset ve İntikal Vergisi’nden muaf tutulacaktır. Tescile tabi ürünler (araç, motor vb.) için sadece tescil masrafı ve tescil için gerekli vekâletname ücreti ile gayrimenkuller için tapu harcı ve vekâletname ücreti talihliler tarafından ödenecektir.