Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriKamu

Araç sürücülerinin dikkatine! Kazalarda %50 oranında düşüş!

Motosiklet uygulamaları, meyvesini vermeye başladı. Kask kullanımı ve ehliyet alanların sayısında büyük bir artış yaşanırken, motosiklet kazalarında ise geçmiş yıllara göre yüzde 50’lik düşüş oldu.
İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri günün belirli saatlerinde trafiğin yoğun olduğu bölgelerde uygulama yaparak, kurallara uymayan motosiklet sürücülerine göz açtırmıyor. Polis ekipleri hangi kurallara uymayanlara ceza kesiyor? Hangi cezalarda azalma yaşandı?

Trafik Polisi

Motosiklet kazalarında ise yüzde 50’yi aşan bir düşüş

Denetimlerde tescilsiz, plakasız, ehliyetsiz, kasksız motosiklet kullananlara ve egzozlarını açtırmak suretiyle çevreyi rahatsız eden sürücülere işlem yapılıyor. Son dört yıldır düzenli ve istikrarlı bir şekilde devam eden uygulamalar ise özellikle bu yıl meyvesini vermeye başladı. Trafik ekiplerinin, gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar sonrasında özellikle ehliyetli motosiklet sürücüsünde büyük bir artış yaşanırken, motosiklet kazalarında ise yüzde 50’yi aşan bir düşüş meydana geldi. Motosiklet  kullanımının en yaygın olduğu Kentler arasında yer alan İzmir yaz döneminde yaralamalı trafik kazalarının sayısında büyük bir artış yaşanıyordu. Genellikle motosikletlerin karıştığı kazalar kimi zaman ölümler ile sonuçlanabiliyor.

Karaman'da otomobil ile motosikletli trafik polisi çarpıştı 1 polis yaralı - Karaman Haberleri

Plakası olmayan tescilsiz ve ehliyetsiz sürücülere ceza kesildi

Geçmiş yıllarda meydana gelen motor kazalarında birçok kişi hayatını kaybetmişti. Kazaları en aza indirebilmek adına kurallara uyulmasını sağlamaya çalışan trafik ekipleri ve asayiş ekipleri koordineli bir şekilde çalışıyor. Her gün sabah, akşam ve gece uygulaması yapılıyor. Günün belirli saatlerinde, trafiğin en yoğun olduğu yollarda yapılan motosiklet uygulamaları ile polisler trafik canavarlarına göz açtırmıyor. Her gün yapılan denetimde çok sayıda plakası olmayan tescilsiz ve ehliyetsiz sürücülere ceza kesildi.