47 Gün sonra başlıyor, binlerce vatandaş bu parayı ödemek zorunda: “Ödemesem de olur” diyenler aman dikkat!

47 Gün kaldı. 47 Gün sonra binlerce vatandaşın bu ödemeyi yapması gerekiyor. Yapmayan vatandaşlar ise daha sonra daha fazla ödemek zorunda kalabilir. 2022 Yılı emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri ile ilgili son gelişmeler.

Türkiye’de evi olan vatandaşlar için 47 gün sonra emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri başlıyor. Bu sene emlak vergisi ödemeleri 1-30 Kasım dönemlerinde yapılacak. Ancak bazı kişilerin bu ödemeyi yapması gerekmiyor. Sahibi olduğu konutun 200 metrekareden daha küçük olanlar, emekliler, 18 yaşından büyük işsizler, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimler ödemeyi yapmak zorunda olmayan kişiler arasında yer alıyor. Emlak vergisi ödemiş ancak muafiyet hakkı olan kişiler, geriye dönük olarak 5 senelik ödemelerini toplu olarak iade alabilirler.


Ödenmezse ne olur?

Vatandaşlar ödemek zorunda olduğu vergi ödemesini gerçekleştirmezler ise gecikme zammını ödemek zorunda kalacaklar.

Ödemeler e-Devlet sistemi üzerinden ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hizmet verdiği İnternet Vergi Dairesi’nden sorgulanabilecekler. Ayrıca vatandaşlar ödemeleri bağlı bulundukları belediyelerin hesap numaralarına gerçekleştirebilecekler.

Exit mobile version