Gündem

48 ilde ‘Narkogüç-48’ operasyonu: 456 zehir taciri yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son olarak “Narkogüç-48” ve “Narkogüç-49” operasyonlarına ilişkin önemli bir bilgi verdi. Yapılan açıklamaya göre, bu operasyonlarda toplamda 456 zehir taciri gözaltına alındı. Operasyonlar sonucunda ise tam 2 ton 149 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. 

Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, “Narkogüç-48” operasyonunda 48 ilde gerçekleştirilen çalışmalarda büyük miktarlarda uyuşturucu madde ve uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda toplamda 1 ton 39 kilogram uyuşturucu ve 509 bin uyuşturucu hapın ele geçirilmesi, güvenlik güçlerinin ne kadar kararlı ve etkin bir şekilde çalıştığını gösteriyor. Operasyonlara, 382 ekip, 1438 personel, 4 hava aracı ve 23 narkotik dedektör köpeğinin katıldığı bilgisi de paylaşıldı.

15 ilde 1 ton uyuşturucu ele geçirildi

Diğer yandan, “Narkogüç-49” operasyonları kapsamında da önemli başarılara imza atıldı. Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde 15 ilde düzenlenen operasyonlarda, 1 ton 110 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Bu operasyonlarda da 214 zehir taciri ve sokak satıcısının gözaltına alındığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya, yapılan operasyonlarla ilgili olarak güvenlik güçlerini tebrik etti ve ülkenin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.