Gündem

49 ilde 3 ton 275 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde 49 ilde uyuşturucu imalatçıları ve satıcılarına yönelik Narkogüç-39 Operasyonu düzenlendiğini açıkladı. Operasyon kapsamında toplamda 3 ton 275 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi ve 378 şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Uyuşturucu madde imalatçılarına ve satıcıları ile sokak satıcılarına yönelik 49 ilde eş zamanlı olarak düzenlediğimiz ‘Narkogüç-39 Operasyonu’nda; 886 kg metamfetamin, kg kokain olmak üzere toplam 3 ton 275 kg uyuşturucu madde ele geçirildi. 378 şüpheli zehir taciri yakalandı” ifadelerine yer verdi.

49 il 652 ekip bin 422 personel

Operasyona toplamda 652 ekip, bin 422 personel ve 25 narkotik dedektör köpeğin katıldığı belirtildi. İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Gaziantep gibi birçok şehirde icra edilen operasyonun, uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik büyük bir darbe olduğu vurgulandı.

Bakan Yerlikaya, operasyonun sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar. Operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimizi ve jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle, terör örgütleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” şeklinde konuştu.