4A 4B 4C’li emekliler dikkat! Çift ödeme alacaklar

Bu yıl emekliler için iyi haberler gelmeye devam ettiği belirtilirek Ocak ayında emekli maaşlarına yapılan yüzde 50’ye yakın zamın ardından, Temmuz ayında da enflasyon oranında bir artış yaşandığı ve hükümet, emeklilere çeşitli sosyal yardımlar sunmaya devam etmesine rağmen, maaşların enflasyonun gerisinde kalması geçim zorluğuna yol açtığı ifade edildi. Ancak, Ağustos ayında emeklilere ek bir avantaj sağlanarak çift maaş ödemesi yapılacak.

EKSTRA ÖDEMELER DE VAR

Ocak ayında en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye çıkarılmışken, Temmuz ayında bu miktar 12.500 TL’ye yükseldi. Ağustos ayında ise, emekliler Temmuz ayında yapılan zam farklarını almaya başladılar. Bu ödemeler, Ağustos maaşlarıyla birleşince emekliler, ekstra maaş alma fırsatını yakalayacaklar. Konu ile ilgili olarak emekli promosyonları 8.000 TL ile 12.000 TL arasında artırıldığı hatırlanıyor ve özel bankalar da bu artışa uyum sağlayarak promosyon tutarlarını 20.000 TL’ye kadar çıkardığı da hatırlanıyor. 31 Temmuz itibarıyla bazı bankaların kampanyaları sona ermişken, Ağustos ayında yeni promosyon kampanyaları başladı. Bu kampanyalar, emeklilere ekstra maaş ödemesi ve promosyon fırsatları sunarak ekonomik rahatlama sağlıyor.

ÖDEME TAKVİMİ

SGK tarafından açıklanan Ağustos ayı maaş ödeme takvimine göre, 4C emeklileri zamlı maaşlarını ve maaş farklarını ayın başında aldıkları ifade edilerek SSK emeklileri 17-25 Ağustos tarihleri arasında, Bağ-Kur emeklileri ise 26-28 Ağustos tarihleri arasında ödemelerini alacakları ve ayrıca, bankaların sunduğu yeni kampanyalardan yararlanan emekliler, ekstra ödemelerle bütçelerini rahatlatma fırsatı bulacakları paylaşıldı.

4A, 4B ve 4C emeklileri için Ağustos ayında hem zamlı maaşlarını hem de maaş farklarını alabilecekleri müjdesi verildi. Bu durum, emeklilerin finansal durumlarını iyileştirmelerine yardımcı olacak.

Exit mobile version