Genel

5, 10, 50, 100, 200 TL kağıt parası olanlar: Banknotu çıkarıp bakın, üzerinde bu varsa binlerce lira sahibi olabilirsiniz!

Pek çok kişi bunu bilmiyor. Ancak elinde 5, 10, 50, 100, 200 TL kağıt para olan vatandaşlar farkında olmadan binlerce lira sahibi olabilir. Bunun için tek yapmanız gereken de kağıt paranın doğru basıma sahip olup olmadığını incelemek.

Cebinde nakit para taşıyan herkesi ilgilendiriyor. Kağıt paranız varsa belki de binlerce liranın sahibi olabilirsiniz. Daha önce Van’da bir vatandaş 5 lirasındaki hatalı basımı görünce, 50 bin liraya satışa çıkarmıştı. Son olarak da 200 TL’lik banknotu hatalı para çıkan bir vatandaş, parasını 300 Bin TL’ye satışa çıkardı. Ancak hatalı basımları koleksiyonculara satmak için sahte paralardan ayırmak gerekiyor.

Sahte para nasıl ayırt edilir?


Vatandaşlar ellerindeki paranın sahte olup olmadığını anlamak için Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası sitesi üzerinden sorgulama işlemleri yapabilirler. Bunun içerisinden sitesi üzerinden ‘Piyasada Dolaşan Sahte Yeni Türk Lirası (E8) ve Türk Lirası (E9) Banknotların Sorgulanması’ sayfasına ulaşmak ve burada yer alan formu doldurmak gerekiyor.