5 Aralık bugün Ege'de hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 Aralık hava durumu raporu yayımlandı. Vatandaşlar tarafından havaların soğumasıyla birlikte ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusu merakla araştırılıyor. Yapılan değerlendirmelere göre, Ege Bölgesi geneli parçalı bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Vatandaşlar oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı. İzmir’e yılın ilk karı dün düştü. Vatandaşlar kar yağışının tadını çıkarttı. Ege Bölgesi’nde Uşak ve Kütahya’da da yoğun kar yağışı etkisini gösterdi. 

Hava sıcaklığı önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar kuzey-kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, ilk saatlerde kıyılarda zaman zaman kuvvetli esmesi beklenmektedir.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile İstanbul ve Kocaeli’nin kuzeyi, Sakarya, Düzce, Ordu, Adana, Osmaniye, K. Maraş ve Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Anadolu (Ardahan hariç) ile Kırşehir, Kayseri, Konya, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Niğde, Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Güneydoğu Anadolu ile Adana’nın doğusu, K. Maraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, K. Maraş’ın kuzey ilçeleri, Malatya ve Elazığ’ın yüksekleri ile Kayseri çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

EGE’DE HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 2°C

Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu

DENİZLİ °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

AYDIN °C, 12°C

Parçalı bulutlu 

KÜTAHYA °C, -2°C

Parçalı bulutlu

UŞAK °C, 2°C

Parçalı bulutlu

MUĞLA °C, 9°C

Az bulutlu 

Exit mobile version