5 bin gönüllüsü olan AKUT 28. yaşında!

Adını ilk o çok üzücü Gölcük depremiyle duyduğumuz AKUT 28. Yılını kutladı. İlk kadın Başkanı ve gönüllülerle Anıtkabir’e giden ekip mozoleye çiçek bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

Türkiye’nin ilk arama kurtarma sivil toplum kuruluşu AKUT, 28’inci yaş gününde Anıtkabir’i ziyaret ederek Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarını sundu. AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin ilk kadın Başkanı Zeynep Yosun Akverdi, “İhtiyaç duyduğumuz cesaret ve kararlılık bize atamızdan mirastır” dedi.

AKUT, 28. yaş dönümünde, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıkarak ona olan bağlılığını ve minnettarlığını dile getirdi. AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin ilk kadın Başkanı Zeynep Yosun Akverdi ve yönetim kurulu üyeleri, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

AKUT’un 5 bin gönüllüsü var

AKUT, Türkiye’de ve dünyada yaşanan afetlerde, 5 bin kişiye ulaşan gönüllü ekipleri ile arama ve kurtarma operasyonlarına destek veriyor. Dernek, 28 yıllık tarihinde binlerce insanın hayatını kurtardı ve on binlerce insana yardım ulaştırdı.

AKUT Başkanı Zeynep Yosun Akverdi’den Anıtkabir Defterine not

AKUT Yönetim Kurulu ile Anıtkabir’i ziyaret eden Başkan Zeynep Yosun özel deftere şunları yazdı:

“Türkiye’nin dört bir yanında hiçbir karşılık beklemeden ihtiyaç duyanların yardımına koşan gönüllülerimizle, size ve ilkelerinize olan bağlılığımızı arz etmek üzere manevi huzurunuzdayız. AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin gönüllüleri olarak bize bu misyonu sürdürmek için ihtiyaç duyduğumuz cesaret ve kararlılığı miras bıraktınız. Bu gönüllü yolculukta, ihtiyaç duyduğumuz mücadele gücümüzü, öğrenme ve çalışma disiplinimizi, sözlerinizden, eylemlerinizden, kahraman halkımızı her daim bir arada tutan ülkünüzden alıyoruz. Vasiyetiniz, AKUT gönüllüleri olarak bizlerin yüreğinde ve aklında kudretli ve canlı bir güç olarak yaşıyor ve daima yaşayacaktır.”

AKUT’un ilk kadın başkanı Zeynep Yosun Akverdi

AKUT’ta Başkan Zeynep Yosun Akverdi’nin yanı sıra 2. başkanlık görevinde Esra Üstünkaya, genel sekreterlik koltuğunda ise Didem Tanmaç bulunuyor. AKUT’un yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyelerinin tamamı kadınlardan oluşuyor.

AKUT’un tarihi

AKUT, Bolkar Dağları’nda kaybolan 2 üniversite öğrencisini arama çalışmaları sonrası bir grup dağcı tarafından kuruldu. Uludağ’da ilk kurtarma faaliyetini yaptı ve 14 Mart 1996’da AKUT Arama Kurtarma Derneği adı altında resmî kuruluşunu tamamlayarak faaliyete geçti. AKUT 17 Ağustos 1999’da yaşanan büyük Marmara depreminde 200 depremzedeyi enkaz altından kurtararak halkın da güvenini kazandı.

 

Exit mobile version