Ekonomi

5 milyonu aşkın memura ve memur emeklisine duyuruldu! Lise mezunu memurların ikramiyeleri 4238 TL…

Bir süredir merak ile takip edilen düzenleme çalışmalarını içeren 57 maddelik Torba Yasa Teklifi, dün itibari ile Meclis’e sunuldu. İçerisinde milyonlarca memuru ve memur emeklisini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge yasa teklifini de barındıran dosya kapsamında maaşlarda ve ikramiye ödemelerinde ciddi düzenlemelerin yapıldığı öğrenildi.

3600 Ek Gösterge Onaya Sunuldu!

Devlet kurumlarında “memur” statüsünde istihdam edilmiş olan personellerin çalışma hayatlarında ve emeklilik yaşantılarında aldıkları maaşların ve ikramiyelerin arasında ciddi derecede farklılıkların oluşmasını engellemek amacı ile yürütülen 3600 ek gösterge düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Ocak ayının başında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in önderliğinde başlatılan ek gösterge düzenleme çalışmaları, haziran ayının başında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değerlendirilmelerine açıldı. Değerlendirme kapsamında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve memur emeklilerinin maaşlarında artışların yaşanacağını duyurdu.

Yapılan tüm ek gösterge düzenleme açıklamaları, nihayet dün bir sonuca bağlandı. İçerisinde ilgili ek gösterge yasasını da içeren 57 maddelik Torba Yasa Teklifi, Meclis’e sunuldu.

5 Milyonu Aşkın Kişi Etkilenecek!

Memuriyet yaşantıları ve sonrasında ki emeklilik süreçlerinde maaşları ve ikramiyeleri konusunda ciddi farklılıklar yaşayan kamu personellerini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenleme çalışmalarının, yaklaşık olarak 5 milyon 300 bin kişiyi kapsayacağı öğrenildi.

Emekli İkramiyelerinde Dev Artış!

Meclis’in onayına sunulan 3600 ek gösterge yasası kapsamında lise ve altı düzeylerde mezuniyetlere sahip olan memurların emekli ikramiyelerinde 4 bin 238 TL, emekli ikramiyelerinde ise 50 bin TL tutarlarında farklılıkların olacağı bilgileri kaydedildi. Söz konusu yasanın polis, din görevlileri, sağlık çalışanları, öğretmenler ve diğer meslek gruplarını kapsayacağı bildirildi. Ayrıca ek göstergesi 0 olanlara dahi ek gösterge yasası kapsamında 600 puanlık artış yapılacağı kesinleşti.