5 Ocak 2022 Coin fiyatları açıklandı: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin güne…

Son zamanların en gözde yatırım araçlarından biri olan kripto para piyasası, mevcut yatırımcılar ya da bu yatırım piyasasına yeni dahil olmak isteyen potansiyel yatırımcılar tarafından oldukça yakından takip edilmeye devam ediliyor. 2021 yılının geride bırakıldığı ilk haftada kripto paralarda yaşanan gelişmeler araştırılmaya başlandı.

Bitcoin’de Neler Oluyor?

Çıktığı günden itibaren kripto para piyasasının lider coini olarak performans sergilemeye devam eden Bitcoin, 2021 yılı içerisinde de yatırımcılar tarafından en çok takip edilen coin olmayı başarmıştı. 2021 yılını tahminlerin çok daha altında kapatan Bitcoin, bu gelişme ile birlikte birçok yatırımcıyı hayal kırıklığına uğratmıştı.

Geride bıraktığımız yılı arzu edilen seviyede kapatmayı başaramayan Bitcoin’in yeni yıla nasıl başlayacağı, herkes tarafından merak ediliyordu. Yeni yılın ilk günü itibari ile 50 bin dolar seviyesinin altında seyreden Bitcoin, 5 Ocak 2022 gününe değer kazanarak başladı. El Salvador tarafından resmi para birimi olarak ilan edilen Bitcoin, kazandığı yüzde 1’lik değer ile güne 46 bin 300 dolar seviyesinde başladı.

Ethereum ve Ripple Yükseliyor!

Bitcoin’den sonra en çok takip edilen coinler arasında yer alan Ripple ve Ethereum 2021 yılını uzmanların yıl içi tahminlerini yanıltmayarak kapatmıştı.

Yeni yıla yatay pozisyonda giren Ripple, 5 Ocak Çarşamba gününe yüzde 1 oranında değer kazanarak başladı. Ripple’da yaşanan bu artış ile birlikte coinin değeri 0,83 dolar oldu.

2021 yılının en çok araştırılan coinlerinden biri olan Ethereum, geride bıraktığımız yılın kasım ayı içerisinde kendi rekorunu kırmayı başarmıştı. Kasım ayında 4 bin 850 dolarlık seviyeye ulaşmayı başaran Ethereum, 2022 yılına düşüş ile başladı. Coin, 5 Ocak Çarşamba gününe 3 bin 806 dolar seviyesi ile “merhaba” dedi.

Dogecoin Düşüşte!

Kripto para piyasasının ilk 5 coini arasında yer alan Dogecoin, uzmanlara göre 2022 yılının sürpriz coinlerinden biri olabilir. Yatırımcıların göz hapsinde olan Dogecoin yeni güne yüzde 0,17 cent seviyesinin altında başladı. Bu düşüş ile birlikte coinin yeni değeri, 0,169 sent oldu.

Exit mobile version