50.000 TL parası olanları sevindirecek haber paylaşıldı! 22.483 TL’lik getiri sağlayacak!

Parasını değerlendirmek isteyenler adına mevduat hesapları incelenmeye başlandı. Günlük, aylık üç aylık gibi mevduat vadeleri kullanılıyor.

Yeni alınan karar doğrultusunda politika faizleri ile ilgili değerlendirmeler gündeme geldi. Politika faizlerinin %45’e kadar çıkarılmasının ardından yeni kararlar alındı. İşte o kararlarla ilgili tüm detaylar…

Yeni karar alındı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yayınlanmış olan karar duyurusu kapsamı içerisinde politika faizleri haziran ayından bu yana artmaya devam etti belirlenmişti. Geçen ayın sonunda düzenlenmiş olan toplantı sonrası politika faizlerinin %45’e kadar çıkaracağı aktarıldı. Bu yükselişin Türk Lirası değerlendirmesi adına alınan bir karar olarak bilinirken etkilenen kesimler ise kredi kartı ve kredi borcu olan vatandaşlar olarak belirlendi. Politika faiz değerinin artırılması kredi ve kredi kartı faizlerinde artmasına sebebiyet verdi. Mevduat hesapları kullanıcıları da bu durumdan olumlu olarak etkilendi. Yaz mevsiminin başında %20-30 üzerinde seyretmiş olan mevduat faizleri şimdilerde ise bankadan banka değişim gösteriyor. Bu oran ortalama olarak %45’in üzerinde seyrediyor.

Mevduat hesaplarında son durum

Yatırım tutarlarının istenirse yüksek istenirse düşük olsun her yatırımcı adına yatırımlar değerleniyor. Bankalar uzun vadeli olan mevduatlara çok daha fazla ödeme imkanı sunuyor. Yatırımdan aylık olarak gelir kazanmak isteyen bireyler 32-35 günlük mevduat hesaplarına tercih ediyor. Üç aylık ve yıllık mevduatlar yatırımın enflasyona karşı vermemesi adına yüksek oranda tercih ediliyor.

Mevduat faiz oranları paylaşıldı

Bankalar TL’yi işleyebilmek adına uzun vadede mevduatlara yüksek oranlar veriyor. Bu kapsamda bu oranlar senelik kazancın artmasını sağlıyor. Bir yıllık mevduat hesabı sıkça tercih ediliyor. Borsa, döviz ve altın gibi yatırımlara oran ile birlikte son zamanlarda getir imkanını en çok sağlayan mevduat hesapları ile ilgili bankalar güncel faiz oranlarını paylaştı.

Yatırımcılar faiz oranlarını araştırmaya başlarken bankalar bu konuyla ilgili açıklamaları resmi web siteleri üzerinden paylaşmaya devam ediyor. Yatırımcılar kendilerine en uygun olan bankaları tercih ediyor.

Exit mobile version