6.5 büyüklüğünde deprem oldu: İki ülkede çok sayıda kişi hayatını kaybetti!

Afganistan ve Pakistan’da deprem meydana geldi. Afganistan’da 6.5 büyüklüğünde deprem yaşandı. Meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremden Pakistan’da etkilendi. Depremde çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Deprem, Afganistan’ın Hindikuş bölgesinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Taliban yönetimi Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Şerafet Zaman Amarhil, basına yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle ülkenin Tahar ve Lagman vilayetlerinde 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Afganistan genelinde 44 kişinin yaralandığını ifade eden Amarhil, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti.

PAKİSTAN’DA DA 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Depremden etkilenen Pakistan’ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde, can kaybı sayısının 9’a yükseldiği, 160 kişinin de yaralandığı belirtildi. Eyalette en az 19 evin hasar gördüğü açıklanırken, depremin Lahor, İslamabad, Rawalpindi, Quetta, Peşaver, Kohat ve Lakki Marwat gibi birçok kentte hissedildiği öğrenildi. Telefon hatlarının da hasar gördüğü Pakistan’da bir otoyol, toprak kayması nedeniyle trafiğe kapandı. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, afet kurumlarına acil durum önlemlerinin alınması talimatı verdi.

 

Exit mobile version