6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklara corona virüsü aşısı geliyor!

Corona virüsü pandemisinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Dünyanın birçok ülkesinde aşılama çalışmaları devam ederken, Amerikan ilaç şirketi Pfizer’den yeni bir haber geldi. Buna göre, Kasım ayında 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklara aşı uygulanması için ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne (FDA) başvuru yapılacak.

Hem Türkiye’de hem de dünyanın bir çok ülkesinde corona virüse karşı aşı uygulaması başlatıldı. Aşı uygulamaları devam ederken 6 ay ve 5 yaş aralığındaki çocukların aşılanması için yeni bir gelişme yaşandı. Politico’nun haberine göre, Pzifer şirketi finans direktörü Frank D’Amelio tarafından yapılan açıklamada, Kasım ayında 6 ay ve 5 yaş aralığındaki çocuklara aşı yapılması için FDA’dan onay almak için başvuruda bulunacak.

Bağışıklığı zayıflayanlar 3. dozu yaptırabilirler

Öte yandan BionTech CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin daha önce yaptığı açıklamalarda, zayıflamış bağışıklık savunması olan kişilerin üçüncü aşı yaptırmalarının mantıklı olacağını dile getirmişti. Türkiye’de iki doz Sinovac vurulan birçok vatandaş üçüncü doz olarak Biontech aşısını vuruluyor.

Exit mobile version