6 Ay kabul edilmeyecek: Genelge yayımlandı!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM),tarafından’ Ekip Geçişleri Genelgesi’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Genelge’ yayımlandı. Yayımlanan genelge ile yabancı havayolu şirketlerinde çalışmak isteyen uçuş ekiplerinin başvurularının en az 6 ay süreyle kabul edilmeyeceği bildirildi.

SGHM, havayolu şirketlerinin ekip planlaması, uçuş operasyonlarının aksamaması ve uçuş güvenliğinin olumsuz etkilenmemesi değişikliğe gitti. Bu kapsamda yayımlanan genelgeye göre, uçuş ekiplerinin bağlı bulundukları havayolu şirketlerinden izin belgesi olmaksızın ayrılarak yabancı havayolu şirketlerinde katılmak isteyen uçuş ekiplerinin geçiş için başvuruları en az 6 ay süreyle kabul edilmeyecek.

Yabancı İşletmelere Geçiş ile ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı:

Genel Müdürlüğümüzce düzenlenmiş lisans sahibi uçuş ekiplerinin bağlı bulundukları havayolu işletmelerinden muvafakat olmaksızın ayrılarak yabancı havayolu işletmeleri bünyesine katılmak istemeleri durumunda, ilgili uçuş ekiplerinin asgari 6 (altı) ay süreyle “Verification” başvuruları kabul edilmez. (2) Genel Müdürlüğümüzce düzenlenmiş lisans sahibi uçuş ekiplerinin bağlı bulundukları havayolu işletmelerinden muvafakat olmaksızın ayrılması ve anılan işletme ile akit altına alınan sözleşmeden doğan mükellefiyetlerini yerine getirmemiş olmaları halinde, bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen 6 (altı) aylık süre geçmiş olsa bile “Verification” başvuruları kabul edilmez.

Bu madde kapsamında muvafakat olmadan ayrılan uçuş ekibi üyeleri için ilgili havayolu işletmesi tarafından ilgili bilgi ve belgeler ile birlikte Genel Müdürlüğe resmi yazı ile başvuruda bulunulması gereklidir.

Exit mobile version