6 İlde 20 Noktada Yangınla Mücadele Hala Devam Ediyor

Türkiye’de orman yangınları durmak bilmiyor. Kıyı şeridini ele alan yangınlar ile ekipler ve vatandaşlar var gücü ile mücadele ediyor. Geçtiğimiz günlerde Manavgat’ta dört farklı yerde başlayan yangının ardından birçok ilden peş peşe yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Yaptığı açıklama ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 6 ilde 20 farklı noktada yangınla mücadele verildiğini açıkladı.

Somadaki Yangın Kontrol Altında

Soma ilçesine bağlı Darkale Mahallesi’nde saat 21.30 sıralarında ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın kontrol altına alındı. Manisa’nın Soma ilçesinde devam eden yangının kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Manisa Soma yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi saran yangınlarda 3. günde mücadele hala devam ediyor.

Ciğerlerimizi yakmaya devam eden orman yangınlarında 3. günde mücadele hız kesmeden devam ediyor.  6 ilde 20 noktada devam eden yangın Osmaniye, Adana, Mersin, Muğla, Antalya ve Kayseri ilçelerinde ekiplerin yangınla mücadelesi son hız devam ediyor.

Havadan ve Karadan Mücadele Devam Ediyor

21 ilde çıkan orman yangınlarına ekiplerin karadan ve havadan mücadelesi sürüyor. yüzlerce araç ve 4 bin personel ve yüzlerce ekipmanla çıkan yangınlara müdahale ettiklerini belirten Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “İlgili kurum ve kuruluşlar yaklaşık 4 bin personel, yüzlerce araç ve ekipmanla 21 ilimizde çıkan orman yangınlarına karşı havadan ve karadan müdahale ediyor” ifadelerini kullandı.

63 yangının 43’ünün kontrol altına alındığını ve söndürme çalışmalarının son hızla sürdüğünü belirtti.

Exit mobile version