6 kişinin hayatını kaybettiği tur otobüsü kazasında ortaya çıktı: Tur gezisi 1 ayda üç kez ertelenmiş

Konya – Aksaray karayolunun 50. kilometresinde Metin Çetindaş (49) kontrolündeki 48 J 8149 plakalı, Enkotur’a ait tur otobüsü, yoldaki buzlanma nedeniyle devrildi. Gelen ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Habere göre kazada Yasemin Özkan, Nazan Uysal, Mustafa Karakan, Mehmet Avcık, Büşra Nur Kaçan ve Aslıhan Akdoğan hayatını kaybetti. 6 kişinin yaşamını yitirdiği kazada 41 kişi ise yaralandı. Gazete Duvar’ın haberine göre 6 kişinin öldüğü kazadaki seyahat planının 1 ay içinde üç kez ertelendiği ortaya çıktı.

Seyahatin 1 Ay İçinde Üç Kez Ertelendiği Ortaya Çıktı

Habere göre, Konya’da tur otobüsünün şarampole devrildiği kazada hayatını kaybeden Yasemin Özkan ile Nazan Uysal, İzmir’de toprağa verildi. Kazada hayatını kaybeden Yasemin Özkan’ın eşi Erman Özkan’ın, uzun bir süredir Kapadokya gezisi için plan yaptığı öğrenildi. Öte yandan aynı kazada hayatını kaybeden Nazan Uysal’ın ise evlilik hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Turun ise olumsuz hava şartları nedeni ile 1 ay içinde üç kez ertelendiği de ortaya çıktı.

Eşi ve Çocuğu Cenazede Yan Yana Saf Tuttu

Kazada, arkadaşları Yahya-Serap Arslan çifti ile birlikte çıktığı yolculukta hayatını kaybeden, belediye işçisi Erman Özkan’ın eşi ve 1 çocuk annesi Yasemin Özkan’ın cenazesi İzmir’e getirildi. Özkan’ın cenaze namazı, Menemen ilçesinde bulunan Mahkeme Camii’nde kılındı. Yasemin Özkan’ın cenazesine aynı kazadan yaralı olarak kurtulan eşi Erman Özkan ve oğlu Çınar Özkan, merhumun yakınları ve çevreden vatandaşlar da katıldı. Erman Özkan ve oğlunun yan yana saf tuttuğu cenaze namazının ardından Yasemin Özkan’ın cenazesi Çavuşköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Nazan Uysal Evlilik Hazırlığındaydı

Kazada hayatını kaybeden Wushu Kung Fu sporcusu ve tarih bölümü mezunu Nazan Uysal için ise Hacı Fatma Tatari Cammi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Nazan Uysal’ın babası Zekeriya Uysal, annesi Şenel Uysal, kardeşleri Nurgül Uysal ve Rümeysa Uysal ile arkadaşları ve yakınları katıldı. Wushu Kung Fu dalında birçok madalyası bulunan Uysal’ın da tur seyahatine arkadaşlarıyla birlikte katıldığı öğrenildi. Öte yandan Nazan Uysal’ın, Mayıs ayında sözlenmeyi planladığı erkek arkadaşının da kendisini turdan 1 gün önce uğurladığı öğrenildi. Nazan Uysal’ın cenazesi, Manisa’nın Demirci ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Otobüsün Şoförleri Hakkında Tutuklama Kararı

Kazayla ilgili olarak tedavisi devam eden şoför Metin Çetintaş hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı ve taburcu edildikten sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Öte yandan ikinci şoför Haçım Beyazkuş’un da tutuklandığı beliritldi. Konuya ilişkin olarak Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada Şüpheli Metin Çetinbaş’ın taburcu edildikten sonra hazır edileceği ve ikinci şoför Haçım Beyazkuş’un da “Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma” suçundan tutuklama talebi ile sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandığı belirtildi.

Exit mobile version