Gündemİzmir Haberleri

6 milyon kişiyi ilgilendiriyor: Son 10 gün kaldı!

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle toplu taşımalara yeni tedbirler getirildi. Bu kapsamda vatandaşların HES kodlarını, ulaşım kartlarına eşleştirmeleri gerekiyor. İstanbul’da HES kodu ile eşleştirme yaptırmayan 6 milyon insan bulunuyor. HES kodu ile eşleştirme yapmak için ise son 10 gün kaldı.

İstanbul’da toplu ulaşım kullanan vatandaşların, İstanbulkart’larını 15 Ocak tarihine kadar HES kodu ile eşleştirmesi gerekiyor. Ancak 6 milyon kişi henüz eşleştirme işlemini tamamlamadı. Vatandaşlar HES kodu ile birlikte kişisel bilgilerini “https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul” sitesindeki gerekli alanlara girilerek eşleştirme işlemini tamamlayabilirler.

İzmir’de son tarih 11 Ocak

İzmir’de toplu taşıma kullanmaya devam etmek isteyen vatandaşların, İzmirim kartlarını HES kodları ile eşleştirmeleri gerekiyor. Bu kapsamda açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, HES kodu tanımlanmayan İzmirim Kartların 11 Ocak’tan itibaren ulaşıma kapatılacağını bildirdi.

Eşleştirme işlemini; hes.eshot.gov.tr internet adresinden, Metro, İZBAN istasyonlarında, vapur iskelelerinde ve aktarma merkezlerinde kurulan yardım masalarında ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dijital bilgilendirme kiosklarından yapabilirsiniz.