6 öğrenci ve 3 öğretmeni kaçırıp 100 bin dolar fidye istediler

Nijerya’nın Ekiti eyaletinde 30 Ocak’ta kaçırılan 6 öğrenci ve 3 öğretmen için fidye talep edildiği ortaya çıktı. Okul yöneticisi Gabriel Adesanya, yerel basına yaptığı açıklamada, silahlı kişilerin kendisini arayarak kaçırdıkları öğrenci ve öğretmenlerin serbest bırakılması için 100 milyon Naira (yaklaşık 100 bin dolar) talep ettiğini belirtti.

Adesanya, ayrıca fidyenin ödenmemesi halinde kaçırılan kişilere karşı “bilinmeyen eylemler” yapma tehdidinde bulunduklarını ifade etti.

“İçler acısı bir durum”

Velilerin çoğunun istenen fidyeyi karşılayamayacağını vurgulayan Adesanya, durumu “içler acısı bir durum” olarak nitelendirdi ve saldırı sonrasında derslere devam edilemediğini söyledi. Ekiti eyaletinde 30 Ocak’ta yaşanan olayda, geziden dönen öğrenciler ve öğretmenleri taşıyan otobüs, silahlı kişiler tarafından saldırıya uğrayarak 6 öğrenci ve 3 öğretmenin kaçırılmasına neden olmuştu.

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, kaçırılanların derhal kurtarılması talimatını vererek, benzer olayların tekrarlanmayacağı güvencesini vermişti. Nijerya’da insan kaçırma suçunun idam cezasına rağmen fidye talepleriyle gerçekleştirilen kaçırma olayları sıkça yaşanıyor. Silahlı kişiler genellikle ülkenin kuzeyindeki köyleri, okulları ve yolcuları hedef alarak fidye taleplerinde bulunuyor.

 

 

Exit mobile version