Gündem

600 fenomenin kazancı Maliye ve MASAK kıskacında: Tek tek incelenecekler

Türkiye’de Dilan ve Engin Polat soruşturması hala gündemde. Şimdi de diğer fenomenler Ticaret Bakanlığı’nın yanı sıra MASAK ve Vergi Denetim Kurumu’nun kıskacında. Son yılların en büyük denetim sürecinin başlatıldığı ve fenomenlerin kazançlarının detaylı bir şekilde inceleneceği öğrenildi.

Fenomenler, Dilan Polat soruşturmasıyla birlikte iki önemli kurumun dikkatini çekti. İddialara göre, bazı fenomenler kara para aklama, vergi kaçırma ve ucuz ürünlere marka bastırma gibi yöntemlerle skandallara karıştı. Dilan ve Engin Polat’ın ailesi özellikle internet satışlarından elde ettikleri parayı nakite çevirip kendi şirketleri arasında bölüştürerek vergi matrahını düşük gösterdiği iddia ediliyor.

Tüm kazançları tek tek incelenecek

Show Haber’in haberine göre, fenomenlerin sadece Dilan ve Engin Polat’ın değil, toplamda 600 fenomenin kazançları Ticaret Bakanlığı tarafından inceleniyordu. Ancak, ortaya çıkan rakamların şaşırtıcı olmasıyla birlikte, araştırma daha da derinleştirildi. MASAK ve Vergi Denetim Kurumu da devreye girdi. Fenomenlerin banka hesaplarına giren-çıkan para ile internet alışverişinden elde ettikleri kazançlar tek tek incelenecek.