Muğla Haberleri

64 metrelik yat “Attıla” yakıt ikmali yapmak için Fethiye’ye geldi

Muğla’da lüks yatlar, göz alıcı bir şekilde sergilenmeye devam ediyor. İtalyan yapımı 64 metrelik “Attıla” adlı süper yat, 2019 Ağustos ayında ilk kez denize açıldıktan sonra İtalyan La Spezia Limanı’ndan Fethiye Limanı’na geldi. Bu muazzam yatın, yakıt ikmali yapmak amacıyla Fethiye Limanı iskelesine yanaştığı öğrenildi.

Dünya çapında tanınan bir firma tarafından üretilen 64 metrelik “Attıla”, hem gövde tasarımı Officina Italiana Design’e hem de iç tasarımı Francesco Paszkowski’ye ait olan bir eserdir. Teknolojiyi ve lüksü su üzerinde buluşturan bu mega yat, inovatif tasarımı ile dikkat çekmektedir. Fethiye iskelesine yanaşıp 110 ton yakıt ikmali yapmak üzere geldiği belirtilen “Attıla,” beş güverteden birini sahibinin özel kullanımına ayırmış durumda.

Yatta yok yok

Yatın sahibinin özel kullanımına ayrılan bölümdeki master süit, geniş bir yatak ve 180 derece panoramik manzaraya sahip. Ayrıca pruvaya doğru açılan bu süit, özel bir güneşlenme ve havuz alanına erişim sağlıyor. Yatın ana güvertesinde ise dört misafir kamarası ve VIP misafir süiti bulunuyor. Ön güvertedeki helikopter pisti ise ihtiyaç halinde geniş bir güneşlenme alanına dönüşebiliyor. Teknenin köprü kısmında bulunan güneşlenme güvertesi bar, kuzine, yemek alanı, oturma alanları ve geniş bir jakuzi ile donatılmış. Ayrıca yatın arka tarafındaki havuzluklar, Akdeniz tarzında dış mekan oturma alanlarına dönüşüyor, böylece her yolcu açık havada keyif yapabiliyor.

Fethiye Limanı iskelesinde yakıt ikmali yapmak için yanaşan “Attıla” adlı süper yatın personeli gün boyu temizlik ve bakım işleri ile meşgulken, yatta bulunan önemli bir misafirin varlığı hakkında ise bilgi alınamadı.