Gündem

64 milyon kullanıcıya ulaşan e-Devlet Kapısı 15. yılını kutluyor

e-Devlet Kapısı, 18 Aralık 2008 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldıktan sonra geçen 15 yıl içinde büyük bir başarı elde etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, e-Devlet Kapısı’nın 22 hizmetle başladığı bu yolculuğun bugün 7,651 hizmetle devam ettiğini ve kullanıcı sayısının 64 milyon 122 bin 503’e ulaştığını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, e-Devlet Kapısı’nın Türksat AŞ tarafından Bakanlık uhdesinde kurulduğunu belirtirken, dijital Türkiye’ye geçişte önemli bir araç olduğunu vurguladı. e-Devlet Kapısı’nın, hizmet anlayışını hızlandırarak bürokrasideki işlemleri kolaylaştırdığını ve vatandaşların ihtiyaç duyduğu hizmetlere erişimini sağladığını ifade etti.

En çok SGK Tescil ve Hizmet Dökümü sorgulandı

e-Devlet Kapısı, bu yıl içinde en çok kullanılan hizmetin SGK Tescil ve Hizmet Dökümü sorgulama olduğunu açıkladı. Kullanıcıların devletle olan işlemlerini hızlandırarak zaman tasarrufu sağladığına dikkat çekilen açıklamada, e-Devlet Kapısı’nın 15 yıl içinde sadece basılı belge kullanımından kaynaklanan 587 milyon doların üzerinde tasarruf sağladığı bilgisi paylaşıldı.

Bakan Uraloğlu, e-Devlet Kapısı’nın düzenli olarak yapılan memnuniyet anketlerinde vatandaşların yüzde 95,3’ünün memnuniyetle kullandığını belirtti. Ayrıca, e-Devlet Kapısı’nın Avrupa Birliği ortalamasının üzerinde bir skorla 35 ülke arasında 10. sıraya yükseldiği ifade edildi.

587 milyon dolar tasarruf edildi

Son olarak, e-Devlet Kapısı’nın kullanımıyla sadece bu yıl 138 milyon dolar tasarruf sağlandığı ve toplamda 15 yıl içinde basılı belge kullanımından kaynaklanan 587 milyon dolar tasarruf elde edildiği bilgisi verildi.