64 milyon kullanıcıya ulaşan e-Devlet Kapısı 15. yılını kutluyor

e-Devlet Kapısı, 18 Aralık 2008 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldıktan sonra geçen 15 yıl içinde büyük bir başarı elde etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, e-Devlet Kapısı’nın 22 hizmetle başladığı bu yolculuğun bugün 7,651 hizmetle devam ettiğini ve kullanıcı sayısının 64 milyon 122 bin 503’e ulaştığını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, e-Devlet Kapısı’nın Türksat AŞ tarafından Bakanlık uhdesinde kurulduğunu belirtirken, dijital Türkiye’ye geçişte önemli bir araç olduğunu vurguladı. e-Devlet Kapısı’nın, hizmet anlayışını hızlandırarak bürokrasideki işlemleri kolaylaştırdığını ve vatandaşların ihtiyaç duyduğu hizmetlere erişimini sağladığını ifade etti.

En çok SGK Tescil ve Hizmet Dökümü sorgulandı

e-Devlet Kapısı, bu yıl içinde en çok kullanılan hizmetin SGK Tescil ve Hizmet Dökümü sorgulama olduğunu açıkladı. Kullanıcıların devletle olan işlemlerini hızlandırarak zaman tasarrufu sağladığına dikkat çekilen açıklamada, e-Devlet Kapısı’nın 15 yıl içinde sadece basılı belge kullanımından kaynaklanan 587 milyon doların üzerinde tasarruf sağladığı bilgisi paylaşıldı.

Bakan Uraloğlu, e-Devlet Kapısı’nın düzenli olarak yapılan memnuniyet anketlerinde vatandaşların yüzde 95,3’ünün memnuniyetle kullandığını belirtti. Ayrıca, e-Devlet Kapısı’nın Avrupa Birliği ortalamasının üzerinde bir skorla 35 ülke arasında 10. sıraya yükseldiği ifade edildi.

587 milyon dolar tasarruf edildi

Son olarak, e-Devlet Kapısı’nın kullanımıyla sadece bu yıl 138 milyon dolar tasarruf sağlandığı ve toplamda 15 yıl içinde basılı belge kullanımından kaynaklanan 587 milyon dolar tasarruf elde edildiği bilgisi verildi.

 

Exit mobile version