Gündem

65 kilometrelik Rus askeri konvoyunda sorunlar çıkmaya başladı: Askerler yolda donarak ölebilir

24 Şubat 2022’de, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emri ile Rus orduları Ukrayna’nın doğusunda  yer alan Donbas bölgesinden Ukrayna topraklarına girmeye başladı. Ardından Belarus üzerinden ve kuzeyden Ukrayna’ya giren Rus orduları, ülkenin dört bir yanını bombalarken, başkent Kiev’i ele geçirmek için Kiev’e doğru ilerledi. Ancak Ukrayna ordusu ve Ukrayna halkı direniş göstererek Kiev’in ele geçirilmesine henüz izin vermedi. Direnişin güçlenmesi ile birlikte 65 kilometrelik uzunluğa sahip Rus konvoyu başkente ilerlemek üzere yola çıkmıştı. Gelen haberlere göre konvoydaki askeri birlikler teknik arızalar nedeniyle yolda kaldı ve konvoydaki askerlerin donarak ölme riski bulunuyor.

Rus Askeri Konvoyu Donma Riski Yaşıyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatının 14. gününde, Rus askerleri Ukrayna topraklarındaki ilerleyişini sürdürmek istiyordu ancak askerler büyük engellerle karşılaştı. Ukrayna’nın başkenti Kiev’in yakınlarında bulunan Ruslara ait tanklar ve askeri birliklerden oluşan 65 kilometre uzunluğundaki konvoyun, teknik arızalar ve yakıt sorunları yaşadıkları ortaya çıktı. Sorunlarla mücadele etmeye çalışan Rus askerlerinin, hava sıcaklığının -20 dereceye kadar düşmesinden dolayı ayrıca donarak ölme risklerinin olduğu bildiriliyor. Bilindiği gibi kilometrelerce uzunluktaki Rus konvoyu, günlerdir başkent Ukrayna’ya girmek için saldırı emri bekliyordu.

Ukrayna 12 Binden Fazla Rus Askerin Öldüğünü Açıkladı

Konvoyda sorunlarla karşılaşan Rus askerlerinin donarak ölme risklerinin olduğu ifade edilirken, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 14 gündür süren savaşta hayatını kaybeden Rus asker sayısının 12 binden fazla olduğu bildirildi. Gelen açıklamaya göre ayrıca savaşın 14. gününde Ukrayna ordusu, Ruslara ait 49 uçağı, 81 helikopteri, 317 tankı, 1.070 zırhlı aracı, 120 topçu sistemini, 428 aracı, 60 yakıt tankını ve 7 insansız hava aracını etkisiz hale getirdi. Savaşta can kayıpları gün geçtikçe artarken, gözler yarın Antalya’da gerçekleşecek olan müzakerelerde olacak.