EkonomiGündem

65 yaş üstü dikkat: Ücretli olacak! 1 Ağustos’tan itibaren uygulanacak

65 yaş üstü kişileri ilgilendiren bir karar verildi. Toplu ulaşımda ücretsiz biniş kaldırıldı. 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz olarak kullandığı toplu ulaşım 1 Ağustos tarihinden itibaren değişecek. Konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Burdur’da 65 yaş üstü ücretsiz toplu ulaşımda bir karar alındı. İlçede 65 yaş üstü vatandaşların toplu ulaşıma ücretsiz binişi kaldırılıyor. İhlas Haber Ajansı’nın aktardığı bilgilere göre, Burdur’da toplu taşıma hizmeti veren Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, yaptığı yazılı açıklamada ücretsiz binişlerin bitirilmesi konusunda karar aldıklarını duyurdu.

1 AĞUSTOS TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından alınan kararla özel halk otobüslerine ücretsiz binen vatandaşların artık ücret karşılığında otobüslere binebileceğini duyurdu. Alınan bu kararın ise 1 Ağustos tarihinden itibaren uygulamaya geçirileceği de belirtildi.

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi açıklamalarında konu ile ilgili; “Toplu taşıma hizmetini sürdürmek için gelir artırmanın yolunun sürekli yüksek zamlar istemek değil, ücretsiz taşımaya son vermek olduğu kanaatine vardık,” ifadesini kullandı. Taşıma maliyeti, tüm çalışan araçların günlük cihaz cirosunu taşınan ücretli ve ücretsiz yolcu sayısına böldüklerinde, kişi başına ortalama 6,08 TL olarak hesaplandı. Dedi.