65 yaş üstü kişiler için flaş uyarı! Yeni kurallar…

Koronavirüsle mücadele devam ederken, ortaya çıkan varyantların da etkisiyle günlük vaka sayılarındaki artış endişeye neden oluyor. Aşı olmayan vatandaşları aşıya teşvik etmek ve salgını kontrol altına almak adına PCR testi zorunluluğu getirildi. Salgının asıl sonuçlarının eylül ayının 2. yarısında çıkacağı belirtiliyor. Öte yandan 65 yaş üstü vatandaşların da 2. dozlarını hemen olmaları gerektiği kaydediliyor.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YENİ KURALLAR GELEBİLİR

Pandeminin seyrine bağlı olarak açıklanan önlemlerin revize edilmesine ilişkin çalışmalar da sürüyor. Hükümetin, aşılı-aşısız ayrımını bizzat yapmayacağı, kurumların, üniversitelerin, özel iş yerlerinin veya şirketlerin buna ilişkin kararları kendilerinin alacağı belirtiliyor. PCR kontrolüyle başlayan sürecin, önümüzdeki aylarda yeni kurallar ve yeni ayrımları beraberinde getireceği, bunu vaka sayısının belirleyeceği değerlendiriliyor.

65 YAŞ ÜSTÜNE UYARI

Hükümetin yaptığı toplantılarda, sosyal kısıtlılığın aşı yaptırmayanların tavrını değiştireceği, spor salonları, kütüphane, lokanta, iş yeri gibi mekanlardaki kuralların da aşıya yönelmeyi sağlayacağı yorumu yapılıyor. Buna ilişkin verilerin henüz yeni olmasına karşın, aşıya yönelişte artış olduğu belirtiliyor. Özellikle tek doz aşılı 65 yaş üstünün ikinci dozlarının yapılmasının çok önemli olduğu, yoğun bakımlarda bu grubun bulunduğu kaydediliyor. Aşılamanın arttığı yerlerde vaka sayılarında düşüşün net görüldüğü de bildiriliyor.

HASTANE YÜKÜ ARTTI

Ortaya çıkan varyantların da etkisiyle günlük vaka sayılarında artış görüldü. Bu nedenle hastaneler ve yoğun bakımlar da dolmaya başladı. Uzmanlar hastaneye başvuran ve yoğun bakımda tedavi gören hastaların aşısız ya da aşılarının tam olmadığını aktarıyor. Salgının hızında ise hafif bir azalma yaşandığı, virüsün üreme hızının 0,96 olarak belirlendiği dile getirildi. Son 15 gündür testlerin pozitif çıkma oranının yüzde 7 olduğu, bunun ağustos başında yüzde 10 olduğu bilgisi paylaşıldı. Ancak gerilemeye rağmen, bu oranın çok yüksek olduğu ifade ediliyor.

 

Exit mobile version