65 yaş üstü vatandaşlar dikkat: Emekli maaşı harici 1084 TL verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her yıl olduğu gibi bu yılda ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakit hizmeti sunmaktadır. Bu kapsamda bakanlık tarafından geliştirilmiş olan nakit yardımı hizmetlerinden birisi de yaşlı aylığıdır. Söz konusu yaşlı aylığı hizmetinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaşan kurum, ilgili şartları sağlayan tüm ihtiyaç sahiplerinin aylık ödeme alabileceklerini duyurmuştur.

Yaşlı Aylığı Nedir, Kimler Alabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hizmete sunulan onlarca sosyal yardım modelinden birisi olarak karşımıza çıkan yaşlı aylığı hizmeti, çoğu zaman emekli maaşı ödemeleri ile karıştırılmaktadır. Ancak iki başlık altında ödenen tutarlar gibi hizmetlerden yararlanabilme şartları da birbirlerinden farklıdır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı aylığı hizmetini, emekli maaşı ödemesi almaya hak kazanamayan, işgücü azalmış ve ihtiyaç sahibi olan 65 yaş üstü ülke vatandaşları için geliştirmiştir. Yaşlılık dönemini maddi anlamda garanti altına alabilecek bir emekli aylığı olmayan tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlar, hane içi kişi başına düşün ortalama kazanç tutarı 1.417 TL’den düşük olması durumunda ilgili hizmetten yararlanabilmektelerdir. Kurum, 2022 yaşlı aylığı tutarını 1.084,55 TL olarak duyurmuştur.

Yaşlı Aylığı Başvuru Evrakları Nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan yaşlı aylığı sosyal yardım modeline başvuru yaparken, kuruma ibraz edilmesi zorunlu olan başvuru evrakları şu şekildedir:

Yaşlı Aylığı Başvurusu Nereye Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan yaşlı aylığı yardım modeline hem Sosyal Hizmet Müdürlükleri hem de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir.

Exit mobile version