65 yaş üstü vatandaşlar için açıklama yapıldı!

65 yaş üstü vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Buna göre Türkiye’de 65 yaş üzerindeki bireylere yönelik model bir geriatrik (yaşlı hasta bilimi) acil servis geliştirilecek. Bu kapsamda yapılan açıklamalarda, “ Sadece yaşlılara odaklanılmış bir acil servis olacak.” İfadeleri kullanıldı.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı 65 yaş üstü vatandaşları ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Başar Cander, AA muhabirine yaptığı açıklamalarda, 65 yaş üzeri vatandaşlar için hazırladıkları Safe and Friendly Emergency Medicine for Elderly (SAFE-ME) (Güvenli ve Yaşlı Dostu Acil Servis) Projesi’nin , AB tarafından kabul edildiğini bildirdi.

Pilot bölgede uygulanacak

Söz konusu projenin 250 proje içinde 39. Seçildiğini açıklayan Cander, “Yaşlı nüfus giderek artıyor. Onların çalışmaları farklı. Proje ekibinde, Romanya ve İspanya da var. Ekibimiz bu hafta içinde İspanya’ya gidecek. İspanya’da ilk eğitimler yapılacak. Sonra Türkiye’de pilot bölge uygulamasıyla yaşlılar için yeni bir acil servis dizaynı yapıyoruz. Bu projemiz Avrupa’da çok ilgi gördü. Avrupa Birliği projeleri içinde destek aldı. Dünyada böyle bir uygulama yok. Türkiye’de başlangıç uygulamasını yapıyoruz. Pilot bölgeler seçilecek, acil servislerde entegrasyonu belirlenecek. Sadece yaşlılara odaklanılmış bir acil servis olacak.” İfadelerini kullandı.

Exit mobile version