Gündem

65 yaş üstündekilere duyuru: Kısıtlama getirecek!

65 yaş üstü vatandaşlara duyuru yapıldı. Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği 65 yaş üzeri vatandaşlara ücretsiz taşıma hakkının artık kısıtlanacağını duyurdu. Benzin ve motorine gelen zamlardan dolayı 65 yaş ve üzerine sunulan ücretsiz ulaşım hakkı belirli günlerde sadece ücret ödenmeyeceği bildirildi. İşte detaylar

65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ ULAŞIM KALKTI MI?

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, Türkiye genelindeki tüm halk otobüslerinde 65 yaş üstü vatandaşların da olduğu ücretsiz taşıma hakkı olan 18 farklı grup hakkında karar aldıklarını duyurdu.

Soydaş; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sağladığı destekleri yetersiz bulduklarını ifade etti. Söz konusu desteklerin yalnızca 2 günlük maliyetleri karşıladığını söyleyen Soydaş, kendilerinin bugüne kadar fedakarlık yaptığını fakat son raddeye geldiklerini belirtti.

Alınan karara göre ücretsiz seyahat hakkı olan 18 farklı gruptaki yolcuların halk otobüsü kullanımına sınırlama getirildi. 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım halk otobüslerinde ücretli oldu.

Özel halk otobüsleri belediye otobüslerinden farklıdır. Kamu hizmeti veren belediyeye bağlı otobüslerde 65 yaş üstü ulaşımı etkileyen bir karar yoktur.

65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ ULAŞIM HANGİ GÜNLER?

TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, 18 gruptaki yolcuların her ayın 1’i ile 4’ü arası ücretsiz taşınacağını aktardı. Soydaş, 65 yaş üstü vatandaşlara seslenerek, “Lütfen kamu araçlarını kullansınlar. Türkiye genelindeki tüm özel otobüsler yalnızca ayın 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşıyacak. Geriye kalan 26 gün taşımayacak.” dedi.

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) ile İstanbul’a hizmet sağlayan özel halk otobüsü şirketleri (ÖHO) arasında dönüşüm anlaşması imzalanmıştı. Anlaşmaya göre, özel halk otobüsleri artık İETT çatısı altında hizmet veriyor.