65 yaş üstüne ÜCRETSİZ toplu taşıma AYDA 4 GÜNE düştü

Türkiye’nin 81 ilinde Bakanlık kararı ile birlikte alınan 65 yaş üstüne imtiyazlı ücretsiz toplu taşımanın sonuna gelindi.

65 yaş üstüne ÜCRETSİZ toplu taşıma AYDA 4 GÜNE düştü- Milyonlarca 65 yaş üstü vatandaş yıllardır tüm toplu taşımalara ücretsiz olarak biniyor ve seyahat edebiliyorlardı. Ancak yaşanan ekonomik kriz, akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş ve dolar kurundaki ani artış sonrası dengeler değişti. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya gibi büyükşehirler başta olmak üzere bir çok ilde halk otobüsleri ücretsiz seyahat sebebi ile kontak kapatma eylemi yapmışlardı.

TÖHOB SON NOKTAYI KOYDU: HER AYIN 4 GÜNÜ…

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş yaşanan ücretsiz seyahat krizine ilişkin olarak son noktayı koydu. Özel Halk Otobüsleri ile ücretsiz seyahat eden vatandaşlar için Türkiye genelinde ayda yalnızca 4 gün hizmet verileceği kararlaştırıldı.

Soydaş yaptığı açıklamada; “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı illere göre, değişmekle beraber ayda 2 günlük ücretsiz taşımayı karşılayan bir bedel ödüyor. Yıllardır esnafımız, bu geri kalan kısmını kendi imkanlarıyla fedakarca sürdürüyorlardı. Şimdi genel kanı şu; bakanlığın verdiği 2 günlük taşıma, gelir desteği olan taşımayı yapalım, 2 gün de biz fedakarlık yapalım. Her ayın 1’i ile 4’ü arası daha önceki açıklamalarımızda saydığımız 4 grup dışında kalan 18 kalemi taşıyalım. Ayın geri kalan kısmında onlardan rica ediyoruz, lütfen kamu araçlarını kullansınlar veya alternatif toplu taşıma araçlarını tercih etsinler” ifadelerini kullandı.

Alınan kararın 81 il genelinde geçerli olacağı belirtilirken sürecin Kasım ayı itibari ile başlayacağı düşünülüyor. Milyonların ilgilendiren karar için vatandaşların tepkisinin nasıl olacağı ise henüz belli değil.

Exit mobile version