65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik hastalığı olanlar dikkat! Bu saatler arasında dışarı çıkmayın uyarısı yapıldı

Ankara, son bir ayı yağışların etkisi altında geçirdikten sonra şimdi de aşırı sıcaklık dalgalarına hazırlanıldığı belirtilerek bu durum, başkentin iklimsel zorluklarıyla mücadele olduğu belirtildi. Bu noktada Ankara Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı ve yapılan açıklamada vatandaşların olası sağlık riskleri ve istenmeyen durumlarla karşılaşmamaları için sürekli uyarılara riayet etmeleri gerektiği ifade edildi.

VALİLİK UYARI YAPTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün analiz ve tahminlerine dayanarak, Ankara Valiliği, vatandaşları beklenen sıcak hava dalgası konusunda bilgilendirdiği belirtilerek 11 Haziran 2024 Salı gününden itibaren hava sıcaklıklarının artacağı ve mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği vurgulandı. Bu doğrultuda en yüksek sıcaklıkların 34 ila 36 derece arasında olması beklenirken, hafta sonu yağışların gelmesiyle birlikte sıcaklıkların düşerek mevsim normallerine dönmesinin beklendiği ifade edildi.

BU SAATLER ARASINA DİKKAT EDİN

Yüksek sıcaklıkların getirdiği riskler, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için daha büyük bir tehdit oluşturduğu belirtilerek Valilik, bu grupların günün en sıcak saatleri olan 11:00 ile 16:00 arasında açık alanlarda bulunmamaları konusunda özel bir uyarı yaparak vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı. Özellike 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik hastalığı olan vatandaşların bu uyarıya dikkat etmesi gerektiği bildirildi.

Exit mobile version