66 Yaş üstü ve 26 yaş altına yasaklandı: Bakanlık duyurdu!

Bayrama çok az bir süre kala alınan kararlar açıklandı. İçişleri Bakanlığı bayram öncesi İl Valiliklerine genelge gönderdi. Yapılan açıklamalara göre, 66 yaşından gün almış ve 26 yaşından küçük şoförlerin otobüs kullanmalarına izin verilmeyecek.

Vatandaşlar bayram hazırlıklarına başladılar. Birçok vatandaş bayramda .şehirler arası seyahat edecek. Ancak bayramda kazaların önlenmesi için yeni tedbir kararları alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelgeye göre, 66 yaşından gün almış ve 26 yaşından küçük şoförlerin otobüs kullanmalarına izin verilmeyecek.

Otobüsler ile alınan diğer kararlar ise şöyle:

Otobüslerde sivil personel görevlendirilmesi uygulamasına bu bayramda da devam edilecek. Terminal ve izin verilen yerler dışında şehirlerarası otobüslerin kalkışlarına müsaade edilmeyecek. Terminallere giriş-çıkış yapan bütün otobüs ve şoförler ile takograflar denetlenecek.

Otobüslerde emniyet kemeri kullanımına ilişkin denetimlere ağırlık verilerek yolcuların “otobüslerin karıştığı trafik kazalarında araçların devrilmesi ve araçtan dışarı savrulmalarının önlenmesi amacıyla emniyet kemeri kullanmaları”, şoförlerin ise “taşıt kullanırken cep telefonu ile konuşmamaları” konularında bilgilendirilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da açıklama yaptı

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da bayramda otobüs biletleri ile ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamalarda, “Özellikle Kurban Bayramı tatili süresince ve sonrasında gerek Bakanlığımız gerekse kolluk kuvvetleri tarafından ücret tarifelerine ve fahiş fiyat uygulayanlara yönelik denetimler gerçekleştirilecek. Denetimlerde fahiş bilet fiyatının yanı sıra; otobüslerin korsan taşımacılık yapıp yapmadığı, yetki belgeleri, zaman ve ücret tarifesine uyum, sürücülerin uygun yeterlilik belgeleri ve bilet denetimi yapılacak. Karayolu Taşıma Kanunu’na aykırı olarak ücret tarifesine uymayanlara ise idari para cezası kesilecek”
Bayram dönemlerinde karayoluyla seyahat eden yolcu sayısında önemli bir artışın yaşandığı için ise ek seferler konularak talepler karşılanıyor.

Exit mobile version