Gündem

7-10 Yaş arası çocuklar için başladı: Belediye duyurdu!

Belediye 7-10 yaş arası çocuklar için duyuruda bulundu. Yapılan duyuruda, çocukların beden ve ruh sağlığını korumak, sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemek için atölye çalışmalarının başladığı bildirildi. 20 Temmuz yani dün başlayan atölyelerin saat ve tarihleri tek tek açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 7-10 yaş arası çocuklar için atölye çalışmaları başladı. Belediye Ankara’da yaşayan ve kulüplere üye olan çocuklar için dersler düzenlediğini bildirdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Kulüplerimizde bulunan, amacına uygun olarak tefrişatı yapılmış, derslik, atölye ve salonlarda, branşında uzman eğitimcilerimizin liderliğinde, tiyatro kursları, resim kursları, el sanatları, bilgisayar, halk oyunları, satranç, müzik, spor, İngilizce vb. derslerin yanı sıra çocuklarımızı yaş gruplarına göre gruplara ayırarak akademik müfredatlarına da destek olunmaktadır.

Yapılan derslere ve atölye çalışmalarına ek olarak belirli gün ve haftalar içerikli farkındalık oluşturmak için zaman zaman geziler ve çocuklarımızın katıldığı programlar
düzenlenmektedir. Bu geziler ve programların ana amacı, çocuklarımızın sosyalleşmeleri, yaşadıkları şehri tanımaları ve vizyonlarını geliştirmelerine katkı sağlamaktır.
Uzmanlaştıkları alanlarda kulüpler arası müsabakalar yapılarak çocuklarımızın, etik değerler çerçevesinde rekabet etme, kendini ifade etme, toplum önüne çıkma becerileri desteklenir. Açılması planlanan sağlık, doğa, gezgin çocuk sınıfları aracılığı ile çocuklarımızın günlük yaşamda kullanabilecekleri becerilerini geliştirmek, kültürler arası etkileşim sağlamak, doğa dostu çocuklar yetiştirmeyi amaçlamaktayız.