7.4 büyüklüğünde deprem oldu: Çok sayıda ölü ve yaralılar var!

7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ülkede meydana gelen şiddetli deprem nedeniyle çok sayıda kişi hayatını kaybederken, yaralıların da olduğu öğrenildi. Depremle ilgili açıklamalar geldi.

ŞİDDETLİ DEPREM

Tayvan’da 7.4 büyüklüğünde deprem oldu. Depremde çok sayıda kişi ölürken, kurtarma çalışmaların başlatıldığı öğrenildi. Başkent Taipei’de çekilen görüntülerde binaların şiddetli sallantılara maruz kaldığı görüldü.

Taipei Sismoloji Merkezi müdürü Wu Chien Fu, “Sarsıntı Tayvan’ın her yerinde ve açık deniz adalarında hissedildi, son 25 yılın en güçlüsü” diye konuştu.

2. BİR DEPREM DE MEYDANA GELDİ

USGS, ilk depremden sonraki 20 dakika içinde Hualien kentinin 11 kilometre kuzeydoğusunda 12,6 kilometre derinlikte 6,4 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntının daha kaydedildiğini duyurdu. Tayvan ve Çin kıyılarına 1 ila 3 metre yüksekliğindeki dalgaların ulaşabileceği uyarısında bulunuldu.

Ulusal İtfaiye Teşkilatı, Taroko Ulusal Parkı çevresindeki parkurda bir kişinin öldüğünü ve üç kişinin de yaralandığını söyledi. Toplamda 50’den fazla kişinin yaralandığı, bazılarının şehirdeki binalarda ve tünellerde mahsur kaldığı belirtildi. Ada genelinde elektrik ve internet kesintileri bildirildi.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Tayvan İtfaiye Ajansı, depremin vurduğu Hualien’de 7 kişinin öldüğünü açıkladı. Hualien, Yilan, Taipei, Yeni Taipei, Keelung ve Taoyuan şehirlerinde en az 90 kişinin yaralandığı bildirildi. Tayvan basınında yer alan haberlere göre, Hualien şehrinde çok sayıda bina hasar gördü ve yıkıldı.

Hualien’in doğu kıyısındaki Suhua Otoyolu meydana gelen çöküntüler sonucu ulaşıma kapandı, Taoyuan Uluslararası Havalimanı’nın tavanının bir kısmı çöktü. Hualien çevresinde ve Ada’nın iç kesimlerindeki çok sayıda kara yolu çöküntüler ve kayaların devrilmesi sebebiyle ulaşıma kapandı.

Siber güvenlik ve internet gözlemcisi “NetBlocks”a göre, depremden sonra Tayvan’ın bazı bölgelerinde elektrik ve internet kesintileri yaşandı. Tayvan Elektrik Şirketi, yerel saatle 10.30 itibarıyla kesintilerin büyük bölümünün giderildiğini bildirdi.

Tayvan Yüksek Hızlı Tren Şirketi, depremde herhangi bir tren kazası veya altyapı hasarının yaşanmadığını, seferlerin denetim amacıyla geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

Exit mobile version