EkonomiGündem

7 Ocak 2022 Kripto para piyasasında deprem etkisi: Popüler coinlerde değer kaybı yüzde 5 oldu! Bitcoin, Ethereum…

Son zamanların en gözde yatırım araçlarından biri olan kripto para piyasası, uzun süredir hem yatırımcıların hem de piyasaya yeni dahil olmak isteyen potansiyel yatırımcıların göz hapsinde! 2021 yılının son haftalarına doğru tüm dünya genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalardan direkt olarak etkilenen kripto para değerleri, 2022’ye kötü başladı. Birçok vatandaşın ve konu ile ilgili olarak uzmanlaşan kişilerin merak ile takip ettiği kripto para piyasası, bugün itibari ile son zamanların en büyük kaybını yaşamaya başladı.

Kripto Paralar Değer Kaybediyor!

Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler, geçtiğimiz günlerde açıklanan FED tutanakları ile beraber uygulanacak olan faiz oranları, kripto para piyasası ile ilgili dünya genelinde yapılacak olan yasal düzenlemeler ve yeni hafta itibari ile Kazakistan yönetiminde yaşanan gelişmeler, kripto para piyasasının yeni haftanın son günlerinde oldukça fazla değer kaybına uğramasına sebep oldu.

Son zamanlarda birden fazla alanda yaşanan gelişmelerden olumsuz olarak etkilenen kripto para piyasası, yatırımlarını bu piyasaya bağlayan yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Piyasanın popüler coinleri bugüne de yüksek oranlarda değer kaybı ile başladı.

Bitcoin’de Hazin Son!

Kripto para piyasasının anacoinlerinden biri olan ve sahip olduğu sermaye hacmi ile bu piyasada yer alan coinlerin lideri olarak anılan Bitcoin, yeni güne değer kaybı ile başladı. Birçok kişi tarafından yakından takip edilen Bitcoin, yeni günde yaşanan gelişmeler ile herkesi hayal kırıklığına uğrattı.

2021 yılının kasım ayında 69 bin dolar seviyesine yükselmeyi başaran Bitcoin, geride bıraktığımız yılı 41 bin dolar seviyesinde kapatmıştı. 2021 yılını yaklaşık olarak yüzde 40 oranında değer kaybı ile kapatan Bitcoin, yeni yıl itibari ile yatırımcılar tarafından göz hapsine alındı. 7 Ocak 2022 Cuma gününe de yaklaşık olarak yüzde 5 oranında değer kaybı ile başlayan Bitcoin, güne 41 bin 600 dolar seviyesi ile başladı.

Ethereum’da Beklenmeyen Gerileme!

Uzun süredir yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Ethereum, kendisinden beklenen fiyat artışını bir türlü gösteremiyordu. Ethereum yeni güne, kripto para piyasasının uzmanlarının bile öngöremediği oranda değer kaybı ile başladı. ETH yeni günde 3 bin 200 dolar seviyesinden işlem görüyor.