Gündem

7 TL yetmedi; akaryakıtta bir indirim daha kapıya dayandı! Böyle giderse ağustos ayında benzin ve motorin…

Son dönemlerde yeniden yükselişe geçmesi ile sürücüleri endişelendiren brent tipi petrolün varil fiyatları, güne yüzde 0,20 değer kazancı ile başlasa da hala 100 doların üzerine çıkamadı. Şimdilerde 96,97 dolardan işlem gören brent tipi petrolün varil fiyatları, beklenen altında bir değerde seyrederken; bu değerin kalıcı hale gelmesi durumunda, sektör kaynaklarına göre, benzin ve motorinde indirim yapılması an meselesi oldu.

İNDİRİM SİNYALLERİ BRENT TİPİ PETROLDEN GELDİ

Hareketli bir piyasa seyrine sahip olan brent tipi petrolün varil fiyatlarının yaşadığı değer kaybı sonrası 100 doların altına düşmesi, benzin ve motorine arka arkaya temmuz ayında indirim yapılmasını sağlamıştı. İndirimler sonrasında benzin 23 TL’nin altına geri dönerken; motorin yeniden 25 TL’nin altını görmüştü. Bu fiyatlar pompadaki değerini korurken, sektör kaynakları, 100 doların üzerine çıkamayan brent tipi petrolün varil fiyatlarına işaret etti ve bir indirimin daha kapıda olduğunun sinyallerini verdi.

AKARYAKIT TEMMUZ AYINI 7 TL İNDİRİM İLE KAPATMIŞTI

Uzun bir aradan sonra temmuz ayı içerisinde zam yerine sık sık indirim ile buluşan motorin ve benzin fiyatları, toplamda 7 TL’lik bir indirim almış ve sürücülerin cebini biraz daha olsa rahatlatmıştı. LPG ise, motorin ve benzinin aldığı indirime karşılık, temmuz ayını zam ile kapatmıştı. Gelen zam ve indirimlerin ardından ortaya çıkan güncel akaryakıt fiyatları, pompadaki değerini bugün de korudu.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI DEĞİŞİKLİK GÖSTERMEDİ

Düne göre herhangi bir değişiklik yaşamayan akaryakıt fiyatları incelendiğinde, benzinin litresi İzmir’de 22 lira 36 kuruştan satışta iken, Aydın’da 24 lira 63 kuruş; Çanakkale’de 22 lira 47 kuruş; Denizli’de 22 lira 45 kuruş; Muğla’da ise, 22 lira 47 kuruş olduğu görüldü. Motorin bugün İzmir’de 24 lira 63 kuruştan satışa çıkmışken, Aydın’da 24 lira 68 kuruş; Çanakkale’de 24 lira 73 kuruş; Denizli’de 24 lira 70 kuruş; Muğla’da ise, 24 lira 75 kuruştan satışa çıktı. Öte yandan LPG, İzmir’de 11 lira 4 kuruş iken, Aydın’da 11 lira 11 kuruş; Çanakkale ve Muğla’da 11 lira 16 kuruş; Denizli’de ise, 11 lira 7 kuruştan pompaya yansıdı.