701 TL olarak belirlendi: Devlet ailelere gıda yardımı yapacak!

Kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden, yani 701,32 TL’den az olan ailelere gıda yardımı yapılıyor. Söz konusu yardımdan faydalanmak isteyenlerin gerekli şartları sağlaması gerekiyor.

Türkiye’de devlet vatandaşlar için çeşitli sosyal destekler sağlıyor. Gıda yardımları da bu desteklerin arasında yer alıyor. 3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler gıda yardımları için başvuruda bulunabiliyor. Gıda yardımından faydalanmak için 18 yaşından büyük bireyin başvuru yapması gerekiyor.

Genelde bayram önceleri veriliyor

Gıda yardımları ihtiyaç sahibi ailelerin gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başta Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde olmak üzere ve yıl boyunca ihtiyaç olması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları gerçekleştiriliyor.

Türkiye’de vatandaşlar birçok sosyal yardım programı için artık başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyorlar.

Exit mobile version