Gündem

81 ilde hayata geçirilecek yeni sosyal konut projesine ilişkin son dakika açıklaması Bakan Murat Kurum’dan geldi; 50 bin ofis konuta dönüşecek!

Bir süredir vatandaşların merak ile beklediği yeni sosyal konut projesi için geri sayım başladı. Eylül ayında tanıtımı gerçekleşecek olan proje kapsamında tanıtımdan önce yayınlanan detaylar bir kez daha Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan geldi.

BAKAN KURUM, TANITIM ÖNCESİNDE YENİ BİR AFİŞ DAHA PAYLAŞTI

Geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yakın zamanda tanıtımı gerçekleşecek olan toplu konut projesi öncesinde projeye ilişkin detayları içeren bir afiş paylaştı. Afişin üzerine konuya ilişkin bir not da düşen Bakan Murat Kurum, notta; “TOKİ ile hazırlığını yaptığımız sosyal konut projesi, Emlak Konut öncülüğünde firmalarla yeni kampanya, 50 bin ofisin konuta dönüştürülmesi. Elimizdeki tüm enstrümanları kullanarak, vatandaşımızın yararına her adımı atıyoruz, atmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

BAKAN KURUM, BEKLENEN TOKİ PROJESİNE İLİŞKİN DETAYLAR VERDİ

Geçtiğimiz gün bir süredir beklenen yeni konut projesine ilişkin bir paylaşım daha gerçekleştiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bakanlığın projeye ilişkin hazırladığı bir afişi paylaştı. Bakan Murat Kurum’un paylaştığı afişte, yeni projeye ilişkin; “TOKİ eliyle 81 ilde sosyal konutlar inşa edilecek. Konut, konut arsası, sanayi siteleri satılacak. Gençler, emekliler, şehit yakınları-gaziler, engellilere özel kontenjan ayrılacak” ifadeleri yer aldı. Aynı zamanda projenin Emlak Konut öncülüğünde yapılacağını duyuran Bakan Kurum’un paylaştığı afişte, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Emlak Konut öncülüğünde gayrimenkul firmalarıyla konut kampanyası başlatılacak. İstanbul’da 10 bin ülke genelinde 40 bin arz fazlası kiralanamayan ya da satılamayan ofis dönüştürülerek konut yapılacak” ifadeleri de dikkat çekti.

YENİ PROJENİN TANITIMI EYLÜL AYINDA

Öte yandan kiracılara ilaç gibi geleceği söylenen yeni sosyal konut projesinin tanıtımının tarihi daha önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanmıştı. Proje, 13 Eylül 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.