Gündem

81 İlde Operasyon Düzenlendi! 1629 Kaçak Göçmen Yakalandı

İçişleri Bakanlığı düzensiz göç ve kaçak göçmenlerle mücadele edilmesi amacı ile içişlerine bağlı kolluk kuvvetleri ile birlikte 81 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Toplam da 1629 kaçak göçmen gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı Operasyonu

İçişleri Bakanlığı emri ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı taşra birimi ile birlikte kaçak göçmenlere karşı 81 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzensiz göç ve toplumsal huzura yönelik düzenlen operasyonda kaçak olduğu tespit edilen birçok yabancı uyruklu şahıslar ele geçirildi. Operasyon kaçakların kalabileceği ıssız yerlerde, terk edilmiş binalarda, köprü altlarında, terminal, liman, otogar gibi ulaşım noktalarında ve eğlence mekânlarında gerçekleştirildi. Operasyona kolluk kuvvetlerine destek olarak 183 detektör köpek de katıldı. 38 bin 181 kolluk kuvveti personelinin katıldığı operasyon 8 bin 399 noktada gerçekleştirildi.

Aranan Kişiler Yakalandı

Operasyonda toplam da 1140 kişiye idari yaptırım uygulandı. Emniyet güçlerinin yürüttüğü operasyonda 1077’si yabancı uyruklu çeşitli suçlardan aranan kişiler tespit edildi. Tespit edilen suçlular hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldı. Ayrıca operasyon da 63 Türk vatandaşı olan ve hakkında çeşitli suçlardan araması bulunan kişiler hakkında da tutuklama emri çıkarıldı. Yapılan operasyon da 1 ruhsatsız av tüfeği yakalandı. Ayrıca 5 ruhsatsız tabanca, 3 kurusıkı tabanca ve 21 mermi ele geçirildi. Operasyonda yakalanan kaçakların üzerinden eser miktarda uyuşturucu ve 790 paket kaçak sigara ele geçirildi. Toplam da 28 organizatörde emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

İnsan Kaçakçılığı Yapanlar Tutuklandı

Emniyet müdürlüğünün yürüttüğü operasyonda kaçak göçmen taşıdığı tespit edilen 13 kamyon-kamyonet, otobüs ve otomobile el konuldu. Sürücüleri ve sahipleri hakkında soruşturma başlatıldı. Operasyonda 1 adet sahte kimlik ele geçirilerek kullanıcısı hakkında yasal yaptırım uygulandı.