81 ilde yaşayan tüm vatandaşları ilgilendiriyor: Bugün başlıyor!

81 ilde yaşayan tüm vatandaşları ilgilendiren önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Pandemi ile mücadele ve maaşlara yapılacak zam ile ilgili olarak bugün değerlendirmeler yapılacak. Bu kapsamda Kabine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe’de toplanacak.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki kabine toplantısı bugün Beştepe’de yapılacak. Toplantıda salgınla mücadele ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sunum yapması bekleniyor. Ayrıca Bakan Koca, aşılama takvimi, yerli aşı çalışmalarında gelinen son durum hakkında bilgilendirmede bulunacak.

Toplantıda konuşulacak diğer konular

Ayrıca söz konusu toplantıda milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammı masaya yatırılacak. Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz’deki son durum, Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan gelişmeler, Terör örgütleri PKK/PYD, FETÖ ve DEAŞ ile mücadelede gelinen son nokta da toplantıda konuşulacak diğer konular arasında yer alacak.

Türkiye’de yeniden kısıtlamalar uygulanacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha önce yaptığı açıklamalarda, “Salgın boyunca birçok kez günlük yaşam kısıtlamalarla düzene konmuş ve bunlardan sonuçlar alınmıştı. Kısıtlamalar artık söz konusu olmasa da, biz kişisel tercihlerimizde bunları dikkate almalıyız. Hizmet alacağımız kurumlara daha az yoğun oldukları saatte gidelim” ifadelerini kullanmıştı.

Yeniden uzaktan eğitime geçilecek mi?

Bugün milyonlarca öğrenci yeniden okula gitti. Veliler ve öğrenciler yeniden uzaktan eğitime geçilip geçilmeyeceğini merak ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Özer, “22 Kasım 2021 tarihi itibariyle 850 bin sınıftan sadece 66’sı kapalı olacak. Diğer tüm sınıflar yüz yüze eğitime devam edecek.” İfadelerini kullandı.

Exit mobile version