Ekonomi

81 ile yapılıyor! TOKİ’den 500 bin yeni daire geliyor

TOKİ 500 bin yeni konut projesi için geri sayım devam ediyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gençler, yeni evliler, emekliler, şehit ve gazi yakınları için özel kontenjan ayrılacak olan konutlar için duyuru bekleniyor. Projeye ilk dairesini alacak herkes kolaylıkla başvuru yapabilecek. Proje kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde 450 ile 500 bin konut ve iş yeri inşa edileceği öngörülüyor.

EN BÜYÜK SOSYAL KONUT PROJESİ

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi hazırlanıyor. TOKİ tarafından 81 ilde 500 bin konut inşa edilmesi planlanıyor. Projeyle ilgili detayları 13 Eylül’de Başkan Erdoğan açıklayacak.

450-500 BİN KONUT VE İŞ YERİ YAPILACAK

Çalışmanın detaylarını gelecek ay Başkan Erdoğan açıklayacak. Büyükşehirler başta olmak üzere 81 ilde 450 ila 500 bin konut ve iş yeri yapılması planlanıyor.

ÖZEL BİR KONTENJAN AYRILDI

Dev konut hamlesi kapsamında dar gelirliler, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra gençler ve emekliler de ayrı kota içinde değerlendirilecek. Gelen yoğun talep üzerine toplam konut sayısının yüzde 20’si gençlere ayrılırken, yüzde 20 için de emekli vatandaş için kota ayrıldı.

Anadolu şehirleri ve İstanbul’da kişilerin gelir sınırı ve daha önce ev sahibi olmaması koşullarının aranacağı kampanyada, başvuruların ardından kura yolu ile konut edinimi sağlanacak.

20 YIL VADELİ OLACAK

Sosyal konut anlayışıyla yürütülecek projede vatandaş uzun vadelerle düşük taksitlerle işyeri sahibi olacak. Edinilen bilgilere göre yapılan çalışmalar kapsamında vatandaşa kira öder gibi işyeri sahibi olması için 20 yıl vadeli ödeme koşulu sağlanması planlanıyor.