89 kilometresi trafiğe açılan Aydın Denizli otoyolunun fiyatı belli oldu

Aydın-Denizli Otoyolu’nun Kuyucak-Denizli kesimi araç trafiğine açıldı. Ancak, Buharkent, Sarayköy ve Pamukkale kavşakları gibi bazı kesimler henüz giriş-çıkışlara açık değil. Bu kavşakların Kasım ayı içinde açılması planlanıyor.

Uzun süredir beklenen Aydın-Denizli Otoyolu’nun açılışı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu. Uraloğlu, “İki Şehri Konforla Kavuşturuyoruz Yap-İşlet-Devret modeliyle yürütülen proje kapsamında Aydın – Denizli Otoyolu’nun 60 – 140. km’leri arasındaki 80 km ana gövde ve 9 km bağlantı yolu olmak üzere toplam 89 km’lik kesimi yarın hizmete alıyoruz” paylaşımında bulunmuştu.

En uzun mesafe 95 TL

Ayrıca, Aydın Denizli Otoyolu’nun ilk geçiş ücreti de açıklandı. Kuyucak’tan başlayıp Denizli’nin kuzeyindeki Afyon karayoluna bağlanan Kocabaş kavşağına kadar olan en uzun mesafe geçiş ücreti otomobiller için yılsonuna kadar 95 lira olarak belirlendi.

Turizm yollarını birbirine bağlayacak

Aydın-Denizli Otoyolu, kent merkezlerini birbirine bağlamanın yanı sıra Pamukkale ve Efes Antik Kenti gibi önemli turistik bölgelere ulaşımı kolaylaştıracak. Ayrıca, bu otoyol Ege Bölgesindeki turizm, tarım ve ticaret bölgelerine kesintisiz, yüksek hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım sağlayacak. İzmir-Aydın otoyolunun bir uzantısı olan Aydın-Denizli otoyolu, Burdur-Antalya etabı ile birleşerek Akdeniz’e kadar uzanacak ve toplam maliyeti 1.3 milyar Euro’yu bulacak. Tamamının Mart 2024’te açılması planlanıyor.

 

Exit mobile version