GündemSağlık

9 Belirtiyi yaşayanlar dikkat, süper grip olabilirsiniz: Süper grip ve grip arasındaki farklar!

Türkiye’de son zamanlarda süper grip hastalığı gündem oldu. Hastanelerde yaşanan yoğunluklar nedeniyle uzmanlar korunma uyarılarında bulunuyorlar. Diğer yandan vatandaşlar ise grip ve süper grip arasındaki farkları merak ediyorlar.

Türkiye’de son zamanlarda bir çok kişi solunum yolu rahatsızlıklarından şikayet ediyor. Bu nedenle son günlerde süper grip konusu sıklıkla vatandaşların gündemi oluyor. Peki, grip ve süper grip arasındaki farklılıklar nelerdir?

Süper grip belirtileri


Bazı uzmanlar süper grip için 9 belirtiyi sıralıyorlar. Buna göre, süper grip öksürme, hapşırma, ateş, burun akıntısı, yorgunluk, iştahsızlık, hırıltı, boğaz ağrısı, tat ve koku kaybı gibi belirtiler ile kendini gösteriyor.

Grip ve süper grip arasındaki fark

Belirtiler açısından bakıldığında süper gribi, covid-19 ve gripten ve corona virüsünden ayırt etmek oldukça zor. Ancak son dönemde vakaların hepsinin bir arada görülmesi süper grip mantığında olduğu değerlendiriliyor. Diğer yandan RSV virüsü tedavisi geciktiğinde akciğere zarar verebiliyor. Süper gribe yakalananlar kısa sürede atlatmak yerine bazen haftalarca hastalık belirtilerini yaşayabiliyorlar.