9 TL’lik zam iddiası sosyal medyayı karıştırdı; sigara fiyatları bir kez daha güncellendi! İşte BAT, JTI, Philip Morris, Imperial sigara fiyatları…

Haziran ayında yapılan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı kapsamında temmuz ayının başında 2 TL zam alan sigara fiyatları, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) zammından muaf tutuldu. Ancak, bu açıklamanın ardından gerçekleşen yeni bir ÖTV düzenlemesi, vatandaşlarda zam endişesine yol açtı.

ÜFE UYGULANMAYACAK DENMİŞTİ

En son haziran ayında gerçekleşen ÖTV düzenlemesinin ardından paket başına olmak üzere 2 TL zam alan sigara fiyatlarına temmuz ayında açıklanacak olan ÜFE zammının uygulanmayacağı duyuruldu. Bu sene ÜFE’den muaf tutulan sigaralara zam geleceğinin iddia edilmesi ise, vatandaşları harekete geçirdi.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI İKNA OLMADI

Sigaraya ÜFE uygulanmayacağına dair yapılan açıklamalarının hemen ardından gerçekleştirilen ÖTV düzenlemesi, vatandaşın kafasını karıştırdı. Gerçekleşen ÖTV düzenlemesiyle birlikte yetkinin doğrudan Cumhurbaşkanlığı’na aktarılmasının ardından sosyal medya platformlarından sigaraya zam geleceğini iddia eden sigara kullanıcıları, üstelik bu zammın 4 TL ile 9 TL arasında olacağını da iddia etti. Ancak, sigara fiyatları iddia edildiği gibi bir zam henüz almadı.

İŞTE 5 AĞUSTOS 2022 BAT, JTI, PHİLİP MORRİS, IMPERİAL SİGARA FİYATLARI…

Ortaya atılan zam haberlerinin ardından herhangi bir zam gelmediğini açıklayan sektör kaynakları, her gün sigaraların güncel fiyatlarını paylaşır hale geldi. İşte 5 Ağustos 2022 BAT, JTI, Philip Morris, Imperial sigara fiyatları:

Exit mobile version