Gündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla Haberleri

92 Gün sonra buraya giden kapı duvarla karşılaşabilir: Kütahya, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla’da binlerce vatandaş ve çalışanı ilgilendiriyor!

Kütahya, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla’da bu işletmelere gidecek olan vatandaşları ilgilendiriyor. Bakanlık tarafından alınan yeni karar ortaya çıktı. Buna göre, 92 gün sonra kuaför ve berberlerin haftanın bir günü kapalı olmasına karar verildi.

Berber, kuaför ve güzellik salonu için 1 günlük kapatma kararı alınmıştı. Söz konusu kararın uygulanma tarihi ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Buna göre karar 1 Ekim 2022 tarihinde değil 1 Ocak 2023 tarihinde uygulanmaya başlanacak.

Ticaret Bakanlığı alınan kararın gerekçesi ile ilgili açıklamasında şöyle demişti:

Karar alma sürecinde sektör temsilcilerine ve il idarelerine eşit katılım ve söz hakkı tanıyan ve bu nedenle demokrasi kültürünün ticari hayattaki tezahürü olarak nitelendirilebilecek kararı ile berber, kuaför ve güzellik salonu işletmeci ve çalışanlarının en azından haftanın bir günü dinlenme ve sosyalleşmelerine imkân tanınmış; bu sayede zihin ve beden sağlıklarının korunmasına, motivasyon, performans ve hizmet kalitesinin artmasına ve daha da önemlisi aile bağları ile toplumsal bağların güçlenmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır. Ayrıca, kapatma kararı herhangi bir ayrım gözetilmeksizin tüm işletmeler için eşit şekilde uygulanacağından haksız rekabetin oluşması ve işletmelerin ekonomik kayba uğramaları da engellenmiştir.


Ege Bölgesi’nde işletmeler hangi gün kapalı olacak?

İşletmelerin hangi gün kapalı olacağına dair valilik kararı açıklanmadı. Öte yandan söz konusu işletmelerin 9:00-21:00 saatleri arasında çalışmalarına devam etmesi bekleniyor.