İzmir Haberleri

İzmir hava durumu! Meteoroloji toz taşınımı ve çamur yağmuru uyarısında bulundu

Meteorolojiden alınan son verilere göre İzmir’de bugün parçalı bulutlu yer yer yağışlı bir hava hakim olacak. Kuzey Afrika’dan gelen toz taşınımı konusunda da uyarıda bulunan uzmanlar önlem almaları konusunda kent halkını uyardı. Günün en yüksek sıcaklığı 24 derece olarak ölçülürken, en düşük sıcaklık ise 19 derece olacak. Rüzgar hızı da bir hayli kuvvetli seyredecek. Kent genelinde ortalama rüzgar hızı saatte 62 kilometreye kadar çıkacak. Pazar günü plan yapacak olanlar bu uyarılara dikkat etmeli.

GÜNLÜK DETAYLI HAVA RAPORU

METEOROLOJİ O UYARIDA BULUNDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Marmara ve Ege’de, bu gece saatlerinden sonra Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

KIRMIZI ALARMIN BİR ALTI ‘TURUNCU ALARM’

Meteouyarı sistemine göre İzmir için “kırmızı alarm”ın bir altı olan “turuncu alarm” ilan edildi. Yağış ve toz taşınımının gün boyunca etkili olacağı bildirildi.

Bir yanıt yazın