Ege Haberleri

Ege hava durumu! İzmir, Muğla, Manisa, Uşak, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar ve Aydın hava raporu

Meteorolojiden Ege’ye yüksek sıcaklık ile birlikte rüzgar uyarısı yapıldı. İzmir, Muğla, Manisa, Uşak, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar ve Aydın’da hava sıcaklıkları en düşü 31, en yüksek 36 derece olarak seyredecek. Öğle saatlerinden sonra bölge lodosun etkisi altına girecek. Rüzgar hızı 12:00 – 18:00 saatleri arasında saatte 30 – 60 kilometre olara esecek. 

METEOROLOJİ HAVA HARİTASI

METEOROLOJİK GENEL TAHMİN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde kuzey ve iç kesimlerin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kastamonu, Karabük ve Çankırı çevreleri ile Sinop’un iç kesimlerinin yerel ve kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzeydoğu kesmlerde 2 ila 5 derece artacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra İç Ege ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGE’YE UYARI! LODOS GELİYOR

EGE

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli(30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 32°C

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde yer yer parçalı bulutlu

DENİZLİ °C, 36°C

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde yer yer parçalı bulutlu

İZMİR °C, 31°C

Az bulutlu ve açık

MANİSA °C, 33°C

Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA NASIL OLACAK?

EGE

Hava Durumu: Az bulutlu, güneyi parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneybatı, Güney Ege’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa),kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

Bir yanıt yazın